Eikern Fi skevernforening

Eikern Fi skevernforening

Eikern Fi skevernforening

Eikern Fi skevernforening

              

 

Styret

Om Eikern

Dybdekart

Været

Fiskeregler

Fiskekort

Stamfiske

Linker

 Arrangementer

 Om oss

 

 

   Velkommen  til       Eikern Fiskevernforening

 Kontakt oss

Arkiv 2007 

 

-----------------------------------------------------------------------

Vi håper at alle får ett godt og spennende 2008, med mange flotte naturopplevelser, og vi regner med at alle har tur/fiske-utstyret i orden når det trengs.  

      Godt nyttår

 

25.12.07:                                                                        Dermed ligger Trollingkortene ute for salg, info sees her.

13.12.07:                                                                                        Førjulspresang til trollingfolket.             Siden det begynner å bli noe spørsmål og fler vet om det så slipper vi nå ut førjulsnyheten.                                         Som en prøveordning vil vi nå i fra 1/1-08 ha gleden av å kunne tilby ett nytt fiskekort som heter Trollingkort. Trollingkortet vil gjelde i hele Buskeruddelen og noe av Vestfolddelen av Eikern, og vil bli lagt ut for salg fra romhjulen og fremover.                                                Kortet vil koste kr. 1200,- og ha utvidet fiskeregel.     Kortet vil kun bare bli solgt fra formann og nestformann i Eikern Fiskevernforening.                                                  Det er satt et tak på antall solgte kort, og det vil bli lagt ut full info og regler for kortet om et par dager.                

12.12.07:                                                                         Vi sender med dette ut en oppfordring til alle som var med oss på stamfiske i høst.                                                      Vil dere være så snille og se etter om dere skulle ha noen av de oppladbare batteriene til hodelyktene våre liggende, vi mangler 5 stk.                                                   Gi oss beskjed om dere skulle finne ett eller fler, og spør noen av de andre som var med også.                                  Håper forøvrig dere alle har en god førjulstid.            

07.12.07:                                                                        Da har en liten gjeng av medlemmene vært i sving i kveld og støket de siste stamfiskene som har blitt fanget de siste kveldene.                                                                          Det har blitt 2,5 liter med rogn ved den siste strykinga, så da er vi oppe i totalt 16 liter rogn som er lagt ut i klekkeriet. Den første rogna som ble lagt ut for akkurat en måned siden ser meget bra ut med kun bare noen få dødrogn.        Årets største stamfisk ble veid og merket i kveld, en hannfisk på 8,4 kg, vi tok bilde av den og håper det ble bra så vi får lagt det ut på siden om kort tid.                              Vi setter nå punktum for årets stamfiske, med bare to uker igjen til jul er det på tide og si stopp.                                     

03.12.07:                                                                        I kveld har noen medlemmer vært ute og hentet inn noen flere stamfisk, det har endelig blitt vann i bekkene etter nedbør.                                                                           Får vi noen hunnfisk og hannfisk til så kan det se ut som vi kommer noenlunde i mål i år også.                                     Årets stamfiske går inn i rekken blandt de årene som har hatt lengst stamfiskeperiode, og det er mange år siden siste lignende periode.

27.11.07:                                                                        Sjekk ut siste nummer av "Alt om fiske" ( Nr. 10, 2007 )   Kanskje du ser noen du kjenner.                                                                       

Da har det ikveld blitt lagt ut en liter til med rogn i klekkeriet, de få fiskene som avleverte de viktige varene ble fanget for noen kvelder siden.                                      Skjer det ikke noe helt spesielt i værsituasjonen nå så kan det se ut som om vi ikke klarer å nå helt opp til de 20 literene med rogn som vi normalt skal ha, vi har pr. i dag 13,5 liter.                                                                           Om vi ikke skulle klare 20 liter så er vi ikke bekymret for den totale produkjson av yngel i år, det er observert en god del mer yngel på bekkene i år, dette har med at det regnet som har uteblitt i høst og som har blitt et problem for stamfiske, har heller kommet som vi sikkert husker i rikelige mengder tidliggere i sommer, med resultat av at bekkene har igjennom sommeren hatt brukbar mengde med vann i forhold til en vanlig sommer, derfor har en mye større andel av den naturlige klekte yngelen klart seg i sommer. 

17.11.07:                                                                         Stamfisket er foreløpig over eller vi skulle vel kanskje si at det er lagt på is inntil videre da det lille vannet som renner i bekkene begynner å fryse til is etter de siste dagene med minusgrader.                                                                      Vi hadde noen få hannfisk i karet på kapphuset i påvente av hunnfisk, men disse satte vi ut igjen i Eikern i dag da vi ikke hadde fler hunnfisk igjen og utsiktene for regn i nær fremtid er små.                                                                   Skulle det forøvrig bli omslag i været med varmegrader og regn i løpet av de neste 2-3 ukene, vil vi ut på bekken og kikke igjen da vi skulle hatt noen få liter med rogn til.         Vi kan bare konstantere at det er mange år siden det har vært så lite nedbør om høsten over vårt område som det har vært i høst.

16.11.07:                                                                       Dermed er det lovelig å fiske i Eikern igjen folkens, husk å melde inn eventuell fangst inn på vår fangstside.

12.11.07:                                                                         Da minner vi om at 15 november er siste dag av årets fredningstid, med andre ord 16 novenber er det tillatt og fiske i Eikern igjen.                                                     ( Husk fiskekort for de som har fylt 16 år)                            SKITT FISKE.

10.11.07:                                                                        I morgentimene i dag har strykelaget vært i arbeid igjen. Klokken 11.30 ble 6 nye liter med rogn lagt ut i klekkeriet.  Rogna som ble lagt ut for en uke siden har det helt utmerket, ikke ett eneste dødt rogn korn.

07.11.07:                                                                       Det ser ut til at værgudene er sparsomme med nedbør over områdene rundt Eikern i høst.                                          Vi håper de ombestemmer seg litt for ørreten trenger vann for å få gytt på bekkene, og vi som hjelper litt til med kultivering er inne i andre uke av stamfisket og har ennå ikke oppnådd halve mengden av fisk vi må ha for å legge ut 20 liter rogn i klekkeriet.                                                    Mandag ble det fanget 14 stamfisk, 4 av disse hadde vi hatt inne til merking og stryking og ble sluppet ut i Eikern på søndag, og allerede dagen etter var de på bekken igjen, disse hadde da svømt halve lengden av Eikern for å komme til bekken sin.                                                        Tirsdag ble det en flott hunnfisk til. 

04.11.07:                                                                         I dag har vi unnagjort første del av høstens stryking av stamfisk, og det ble rundt 6,2 liter med svellet rogn.           Så da er det bare å håpe at det kommer noe nedbør i nærmeste framtid for å få mer stamfisk.                            På bildet i bildelenken til høyre ser vi rognen blir lagt ut i klekkeriet mens en hyggelig media/filmmann filmer det hele, og som forøvrig er med oss og filmer en del nå for han lager en film om ørret.

01.11.07:                                                                         Så har vi hatt besøk av 7-klassinger både tirsdag og i dag torsdag, det har vært en stor glede å ha med disse ut på stamfiske.                                                                          Værmessig har vi hatt litt utur da vi er avhengig av at det kommer nedbør, og det har det nesten ikke vært over her.  Vi takker alle 7-klassinger for besøket og håper dere har hatt noen skoletimer litt anderledes enn ellers.                Noen bilder kan dere se her.

Vi sender ut ett lag for å sjekke bekkene i morgen fredag, men det blir nok bare for sjekken skyld, vi trenger regn for å få opp litt vannføring.

29.10.07:                                                                       Et lag har vært ute å kikket på bekkene i kveld, der er fortsatt lite vann da det regnet veldig lite på søndag.           Men vi fikk da 19 hannfisk og 8 hunnfisk tross lite vann.

27.10.07:                                                                       Regnværet lar vente på seg, men etter værvarsel så skal det vel begynne å regne litt i løpet av det kommende døgnet så det er nok mulig vi setter opp et lag for sjekk i bekkene mandag.                                                               Tirsdag og Torsdag er satt av til kvelder for 7-klassinger så da er det ikke ordinært stamfiske.                                  

20.10.07:                                                                      Nå står årets stamfiske for døren.                                       Alt er klart, men vi trenger noe regn før vi kan begynne.      Følg med på nettsiden eller dere kan se ut av vinduet, vi trenger regnvær pga. vann i bekkene, men da blir det stamfiske også.                                                            Dere kan også kontakte noen i styret for eventuelle spørsmål.   

30.09.07:                                                                       Dermed er årets utsetting av 2-somrig ørreter over, så nå skal nye ørreter bli store og sterke ute i den store og dype Eikern.

22.09.07:                                                                        I dag har det vært stor dugnadsaktivitet og fått mye gjort.  Taket i "strykerommet" har fått to lag med maling, gulvet i hovedtrommet har blitt renset, skurt opp med maskin og fått 3 strøk med boning.                                                     Ute i Sandsbukta har det vært stor aktivitet med rydding av kvist og kvast som ble etter nedhugging av kjerr og små trær, og nå er alt borte vekk.                                               I tillegg så har gjengen fra MS-Eikern gjort sin del av jobben med kapphuset og fått beiset/malt så og si hele huset utvendig,( mulig de ble helt ferdig mot slutten av dagen )                                                                                         

Styret i Eikern Fiskevernforening retter en kjempestor takk til dere alle som deltok i det som ble gjort i dag, både til foreningens medlemmer og dere i fra MS-Eikern.                                       TUSEN TAKK FOR INNSATSEN  

18.09.07:                                                                        Dermed er arbeidet med klargjøring til ny båtrampe igang, dere kan følge med på framdriften ved å klikke dere inn på Båtrampe nede på menyen.                                            Her vil vi prøve og oppdatere siden etter hvert som rampa tar form.

11.09.07:                                                                         Lørdag 22 september er det duket for ny dugnad på Kapp-huset. Det skal settes i stand og klargjøres for årets stamfiske som snart står for døren. Har du mulighet så still opp!                                                                             Oppmøte : Kapphuset, lørdag 22 sept. fra kl 08.00.    Ta kontakt med Morten tlf 48116073 for spørsmål eller for å si fra om du kan komme.

Søndag 30 september skal vi sette ut årets settefisk i Eikern, i år skal det settes ut fra Thorrud Camping.              Har du fortsatt båten på vannet og har tid og lyst til å være med er du hjertlig velkommen.                                           Oppmøte med båt på vannet : Thorrud Camping, søndag 30 sept. kl. 10.30.                                                            Ta kontakt med Bjørn-Egil tlf. 40286214 eller foreningens mail-adresse for spørsmål eller for å si fra at du kan stille. 

26.08.07:                                                                         Så er det blitt søndagskveld og Årets Vestfossen Marken er over og alle trekkninger på lodd eller tipping på diverse ting er avsluttet. Vår forening hadde som mange la merke til to ørreter man kunne tippe vekt på, og ved veiing rett før markens avslutning ble resultatet slik :                           De to ørretene veide henholdsvis 1460 gram og 5700 gram totalvekt på begge ørretene ble med andre ord 7160 gram.

Etter gjennomgang av tippelister ble tilslutt vinneren funnet, bare 5 gram unna riktig vekt.                               Vinneren ble Guttorm Kvernmoen fra Vestfossen, han hadde tippet en vekt på 7155 gram.

Eikern Fiskevernforening sender herved mange gratulasjoner til den heldige vinner som fikk med seg ørretene, ny fiskestang med snelle av verdi på kr. 2500,- + T-skjorte og dvd film om stamfiske i Eikern.                Eikern Fiskevernforening retter også en stor takk til alle som var innom vår stand på Marken både for en prat og for støtten i form av tippetips.                                                                     Tusentakk til alle sammen.

25.08.07:                                                                       Da er årets Vestfossen Marken igang.                        Eikern Fiskevernforening er som vanlig på plass og det er bare og komme og besøke oss for en prat og det er også muligheter å se ål i akvarie og tippe vekt på ørreter.

14.08.07:                                                                        Her kommer en glad melding til alle som fisker fra båt eller bare tar seg en båttur for en hyggelig rekreasjonstur.      Nå er alt klart for at Eikern Fiskevernforening kan lage utsettingsrampe for båt i Eiker enden av Eikern, det vil si i et område i tilknytning av sandsbukta.                           Alle tillatelser er nå i orden og arbeidet vil starte opp så og si umiddelbart.                                                                 Mer info kommer senere.

12.08.07:                                                                      Da er ferietiden over for mange av oss og den travle hverdagen har atter en gang innhentet oss igjen.     Det har kommet en invitasjon til NM i meiting som vi legger ut her.              Info om NM finner du her 

Snart er det også Vestfossenmarken og Eikern Fiskevern-forening blir også i år å finne blandt de som har stand.      Tipping av vekt på to Eikernørreter er også med, så her er det bare og stille opp å tippe på vekt så blir kanskje både ørret til middag og premie på deg.. 

24.06.07:                                                                        Litt mer utfyllende info om konkurransen kommer her.

17.06.07:                                                                        Fiske/dorgekonkurransen i Eikern 2007 er over og mange av deltagere tar vel igjen noen fortapte timer med søvn.      Det ble litt vekslende vær i år med sol om lørdagen og regn i dag søndag.                                                                 Det ble påmeldt 45 seniorbåter, og i tillegg var det 29 juniorer med i juniorklassen på lørdag.                        Totalt var det 62 båter med i konkurransen.                   Det ble tatt 24 ørret på tilsammen 44,36 kg. 

Vinneren av junior klassen ble Fredrik Formo med en flott ørret på 2.820 kg.                                                       Seniorklassen ble vunnet av Øyvind Herland med en samlet vekt av ørret på 7,180 kg.                                      Herland var også den som fikk den største ørreten i konkurransen  og her stoppet vekten på 5,600 kg.         Mer info om konkurransen vil komme etterhvert , og hele resultatlisten kan dere se her.                       

Vi som arrangør vil gjerne få lov til å takke alle som meldte seg på, for det er virkelig moro å få besøk av så hyggelige deltagere, og veldig artig og registrer at flere juniorer kommer med.                                                                  Så vi håper det blir gjensyn med de fleste av dere til neste år også, både juniorer og seniorer.                                      Det vil da bli nye muligheter for dere som ikke fikk fisk eller vil ha mer, vi vet det er mye fisk der ute, men det er som vi vet rett agn på rett sted til rett tid pluss en god posjon hell. 

Samtidig vil vi også her få lov til å sende en kjempestor takk til alle våre sponsorer av premier, og innehaverene til Thorrud Camping som stiller campingplassen sin til disposisjon for vår konkurranse.                                       En stor takk til dere alle.                                                  Hilsen alle som deltok på denne konkurransen i helgen.                                   

15.06.07:                                                                        Dermed er det bare timer igjen til fiske/dorgekonkurransen i Eikern starter.                                                                 Vi ønsker herved alle som skal være med å konkurere

lykke til og skitt fiske til dere alle.

11.06.07:                                                                      Da husker vel alle på hva som skjer til førstkommende helg 16 og 17 juni ?                                                                Ja det er riktig husket, vår årlige fiskekonkurranse går av stabelen ute på Thorrud Camping som tidligere år.       Da oppfordrer vi så mange som mulig  til å delta, mange fine premier.                                                                   Og husk på juniorkonkurransen som er på lørdagen, mange fine premier også her.                                                     Og i tillegg så er det gratis for juniorer å delta.                     Mer info finner du her og fortell dette videre til noen du kjenner som er glad i å fiske.                                              Da sier vi bare skitt fiske til alle som kommer til å delta.

18.05.07:                                                                       Da er årets yngelproduksjon ved klekkeriet over.                 16 mai ble yngelen transportert til Dofa for foring, og der skal den være i ca 1 år og 4 måneder før den kommer tilbake til Eikern igjen som 2 somrig ørretyngel.                  Bilder fra hentingen kan du se her.

26.04.07:                                                                        Sommeren nærmer seg og ny fiskekonkurranse på Eikern står for tur. så herved har vi i Eikern Fiskevernforening og Eidsfoss Fisk og Jeger gleden av å invitere til årets konkurranse som vil foregå i helgen 16-17 juni.                  Sett derfor allerede av denne helgen til en tur på Eikern med fiskeutstyr.                                                                 Lørdag 16 juni er det også konkurranse for juniorer og her det det gratis deltagelse. mange flotte premier til både junior og senior.                                               Invitasjonen kan du både lese og skrive ut her.                       

18.04.07:                                                                      Da har vi hatt en kvelds dugnad på kapphuset.              Seks medlemmer jobbet høyt og lavt og fikset småting som trengtes og ordne.                                                     Maling av trykerommet og boning av gulvet i møte rommet vil bli lagt til en dag litt senere.                                         takk for innsatsen til de som var med i kveld.

10.04.07:                                                                    Det er dugnad innvendig på Kapphuset onsdag 18 april     Kl 18.00.                                                                            Har du mulighet så er det bare og komme. Gi gjerne beskjed om at du kommer. Ring til Morten Kristoffersen,  en mail hit eller beskjed på gjesteboka her.  

03.04.07:                                                                      Eikern Fiskevernforening ønsker herved alle sammen:       En riktig god påske!

03.04.07:                                                                   Buskerud sportsfiskesenter har opprydningssalg.             Oversikt over salget kan du få ved å klikke her.

04.03.07:                                                                        Så var protokollen etter årsmøtet underskrevet og klar.       Legger nå ut protokollen for eventuelle interesserte, så da kan du lese den ved å klikke her.

24.02.07:                                                                         Årsmøtet 2007 gikk av stabelen i går 23 februar kl 19.00.  På grunn av influensatider og begynnelse av vinterferie så var vi litt ferre enn det vi pleier, 18 staute medlemmer var tilstede under årsmøtet.                                                    Vanlige årsmøtesaker ble gjennomgått og alle i styret som var på valg tok gjennvalg.                                            Etter at selve årsmøtet var over, avrundet vi kvelden med gryterett og mye godprat.

04.02.07:                                                                      Da har innmeldingen på fangst begynt å komme og det er flott.                                                                               Tom Andreassen var den første til å melde inn fangst til nettstedet i år men Bjørn Sperrud var like etter. 

21.01.07:                                                                     Årsmøte:                                                                          Årsmøtet i Eikern Fiskevernforening blir avholdt :      Fredag  23 februar kl. 19.00 på Kapphuset.                  Vanlige årsmøte saker, forslag eller saker som ønskes tatt opp på årsmøte på være styre i hende innen:            torsdag 15 februar.   

11.01.07:                                                                       Hvem er det som blir den første til å registrere inn fisk i 2007 ?                                                                               Vi vet det er tatt fisk, men ingen innmelding på fangst har dukket opp ennå.                                                               Den største fisken som ble innmeldt i 2006 var en ørret på 3380 gram og ble tatt av Tom Rune Jacobshaug under dorgekonkurransen i juni.

Tom Andreassen kom like etter med en ørret på 3200 gram og det var ikke den eneste han fikk i fjor, lista bevitner om flere fine fisketurer på Eikern.

Så det er bare å sende inn innmelding om fangsten når den kommer. 

                                                 

                                            2006.

Div. info

   <img src=http://www.home.no/medlem/counter/counter.cgi?user=blankaal&font=6&transparent=Y>                                 

Innmeldt fangst

Fotogalleri

        

 

        

Gjestebok

Eikernvassdraget Interessentlag

Innmelding av fangst.

Fiskeslag 

Kultivering

Thorrud Camping

Sleipner Motor as

VIKTIG

Stjørdal & Buskerud   Sportsfiskesenter AS

  Henry Brekke

 

Presseomtale

Båtrampe

Vannføring
Trollingkort

Huggtabell