Eikern Fi skevernforening

Eikern Fi skevernforening

Eikern Fi skevernforening

Eikern Fi skevernforening

              

 

Styret

Om Eikern

Dybdekart

Været  

Fiskeregler

Fiskekort

Stamfiske

Linker

 Arrangementer

 Om oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sport 1, kundeklubb

 

       Velkommen til        

Gjestebok

   Eikern  Fiskevernforening

 Kontakt oss

SISTE NYTT:  

Resultatsliste Eikern 7-8 juni 2014.

09.08.14                                                                       Først vil jeg gratulere alle med flotte fangster.                   På land har vi syslet litt med oppgradering av nettsiden. Legger ut en prøveversjon her nå på noen sider og linker inn til gamle sider som viser litt om hvordan det er tenkt. Den gamle skulle vært oppgradert for en stund tilbake da den blir veldig lite lesbar i nyere nettlesere, og da spesielt forsiden blir veldig rotete.

Ønsker gjerne noen tilbakemeldinger om endringen av dere brukere av nettsiden. Her er linken inn til ny side.

15.06.14                                                                         Først må vi gratulere team Løvaas med flott fangst i dag med ørret på 7.6 kg og 82 cm lang.                                   En del bilder fra konkurransen forrige helg har nå blitt samlet i et lite tilbakeblikk og kan sees ved å klikke her.

08.06.14                                                                             Ja da er fiskekonkurransen på Eikern 2014 over.              Det er blitt fisket både på tvert og på langs i Eikern i løpet av konkurransen.                                                                Været har vært litt skiftende men heldigvis ikke mye vind.

41 juniorer og 75 seniorbåter ble påmeldt og de tre øverste plassene på resultatslista ble som følgende.

I juniorklassen vant Sondre Borge med en flott ørret på 1465 gram, med det vant han Elite Ekkolodd/kartplotter levert av MjøsService. Sondre fikk også pokal før størst ørret i juniorklassen. Fredrik Formo ble nr. 2 med med en ørret på 1310 gram. Tredjeplassen gikk til Celine Løyte med 2 stk ørreter på tilsammen 860 gram.

I seniorklassen ble topp tre følgende : Team Kroken med 4 ørreter med samlet vekt 9,530 kg. Her var premien også ekkolodd/kartplotter pluss kartpakke, levert av vår hovedsponsor Mjøsservice / ProNav + navionics.             Andreplassen gikk til Team far og sønn med 3 ørreter med samlet vekt på 7,335 kg.                                                   Tredjeplassen gikk til team Sondre med 3 ørreter med samlet vekt på 6,810 kg.                                                   Størst ørret i seniorklassen klarte Team far og sønn å få i båten og den veide 4.820 kg, og det ble pokal og båtmotor.                                                                          Størst innveid gjedde var på 7.750 kg og den fikk Team kroken, og da ble det en premie også her.

Fullstendig resultatsliste kan dere se her.                                                                   Arrangøren ønsker og få lov til takke for all deltagelse, og håper de fleste har hatt det bra under konkurransen. Vi Ønsker også å rette en stor takk til Thorrud Camping for bruken av plassen, og til alle våre sponsorer men spesielt til vår hovedsponsor Mjøsservice og ProNav.   

01.06.14                                                                        Da er Konkurransen på Eikern 2014 bare noen få arbeidsdager unna, så da minner vi bare om at neste helg den 7-8 juni er vi i full gang med å knive om å få tak i storørreten i Eikern.                                                             Fiskebettet har vært greit nå om dagen så vi får satse på at deg blir slik til helgen også, så da er det bare å lade opp folkens og minn hverandre på om at det er konkurransetid til helgen.

24.05.14                                                                         11 mai ble det satt ut ca 9000 stk 1-somringer i flere av bekkene rundt Eikern og 22. mai ble det satt ut 700 stk  2-somringer.                                                                     Fisken hadde vært ute på Dofa for foring og kondisjonen var som vanlig av ypperste klasse og takk til Trond på Dofa for dette, noen bilder fra utsettingen kan dere se ved å klikke her, og takk til alle medlemmer som var med på utsettingen.

17.05.14                                                                        Obs obs viktig melding.                                                 Det blir ikke mulig å bruke båtrampa i Sandsbukta mellom mandag 19. mai kl.14.00 og onsdag formiddag 21. mai.     Rampa blir da helt stengt i dette tidspunktet da det skal gjøres en støpejobb der angående lederen ut til flytebrygga.                                                                    Håper ikke dette byr på problemer for noen, og det blir forhåpentligvis veldig bra etter at jobben er gjort.  Med hilsen styret.            

10.05.14                                                                       Det blir utsetting av 1-somrig yngel i morgen søndag 11 mai. Yngelen skal vi hente på Dofa og det blir 2 tanker som skal settes ut.                                                            De som vil være med møter ved Dofa kl. 17.00.                 Morten vil gjerne ha beskjed om du kommer.                    Tlf.  Morten 48116073.

28.03.14                                                                         Invitasjonen til årets fiskekonkurranse på Eikern 7-8 juni er lagt ut på nett, klikk på "Arrrangementer" eller rubrikk rett ovenfor " Dorgekonk på Eikeren" så finner du info.

11.03.14                                                                         Fredag 7 mars ble årsmøtet avholdt med 33 fremmøte medlemmer. Selve årsmøtet ble avholdt akkurat på en klokketime, etter det var det tid for litt bevertning og resten av kvelden gikk med til mye hyggelig prat.

18.01.14                                                                          Utsettingsrampa i Sandsbukte ble brøytet i går fredag 17 januar, og det vil bli forsøkt på og holde den brøytet i tiden fremover også så lenge det ikke er is på vannet.

15.01.14                                                                         Årsmøtet 2014 vil bli avholdt på Kapphuset             Fredag 7 mars kl. 19.00.                                      Dagsorden iflg vedtekter, og årsmøtepapirer blir delt ut på årsmøtet.                                                                 Forslag til årsmøtet må være styret i hende innen søndag 2. mars.                                                                Kandidater på valg blir forespurt før årsmøtet.                   Vel møtt!     

Dorgekonkurransen på Eikern 2014.                                Konkurransen blir 7-8 juni fra Thorrud Camping som vanlig og etter samme opplegg som tidliggere.               De som skal leie hytte på Thorrud bør være tidlig ute da dette er Pinse helgen.                                      Invitasjonen vil bli lagt ut litt senere.                                           

23.12.13                                                                          Styret i Eikern Fiskevernforening ønsker alle sammen en               God Jul og ett riktig Godt Nytt År.

16.11.13                                                                         Da er fredningstiden over for i år, og foreningen ønsker alle som skal ut og prøve igjen SKITT FISKE.

11.11.13                                                                          Fredningstiden er snart over, fredag den 15 er den siste dagen.                                                                               Lørdag 16 november er det fiske igjen for de ivrigste.   Trollingkort for ny sesong er nå lagt ut for salg hos formann Morten Kristoffersen 48116073 og Nestformann Lars Rypaas 95138616.

08.11.13                                                                          Onsdag kveld var strykegjengen i gang med årets siste stryking av fisk, det ble 10.2 liter med svellet rogn som resultat.                                                                         Dermed er det da lagt ut 19,5 liter med rogn i klekkeriet, og årets stamfiske er med dette over.

Styret vil herved takke alle som har deltatt i høstens stamfiske, både besøkende og medlemmer har alle sammen utført en glimrende og strålende innsats. Tusen takk til dere alle sammen.

05.11.13                                                                           I går ble det 5 Hunnfisk som fikk bli med tilbake til Kapphuset, vi har med det nok stamfisk.                           Derfor er det ikke stamfiske i kveld.

03.11.13                                                                           Ett lag har i kveld vært ute på bekkene, det ble 14 Hunnfisk og 9 Hannfisk som fikk være med tilbake til Kapphuset. Det var bra med vann i bekkene nå etter en god dag med regn.

31.10.13                                                                           Siste gruppe av 7-klassinger har i kveld vært på besøk hos oss. 4 hannfisk ble med tilbake til Kapphuset og i kveld ble det største fisken fanget i løpet av disse tre kveldene. En Hannfisk på ca 4.5 kg.                                  Vi i foreningen må bare få lov til og takke alle elever,lærere og foreldre for besøket, det har vært morro og ha dere på besøk hos oss.                                             Og vi må si at alle elever har virkelig vært kjempeflinke til å være med på stamfiske, og vi håper dere har hatt det bra og kanskje lært litt også.                                              Tusen takk for besøket til dere alle, hilsen oss i Eikern Fiskevernforening. :-)                                       

30.10.13                                                                         Gruppe nr. 2 av 7-klassinger fra Vestfossen Barneskole prøvde seg på stamfiske nå i kveld og det ble 6 Hannfisk. I morgen er det siste gruppe ut og da får vi håpe det blir fisk i håven da også.

Vi kjøre vanlig stamfiske både fredag, søndag og mandag.

29.10.13                                                                           I kveld hadde vi besøk av første gruppe med 7-klasse fra Vestfossen barneskole, det ble 1 Hunnfisk og 5 Hannfisk.  Gruppe 2 er i morgen.                                                        I tillegg til skolen hadde vi et eget lag ute på Tryterud og der ble det 1 Hann og 3 Hunnfisk.

28.10.13                                                                          Det ble 8 Hannfisk og 4 Hunnfisk i kveld.                             Det ble også plukket 72 døde rognkorn i klekkeriet etter det første døgnet.

27.10.13                                                                         Kveldens stryking er gjennomført og det har blitt 9.3 liter svellet rogn som er blitt lagt ut på klekkeriet.                    Ut på bekkene igjen i morgen til vanlig tid. 

27.10.13                                                                          Gullkroken 2013 er over og av de tre nominerte klubbene/foreningene i klassen hvor vår forening var nominert var det Drammen Sportsfiskere som fikk Gullkroken 2013 for årets klubb/forening.                          Vi gratulerer DS med Gullkroken 2013.

26.10.13                                                                      Fredagen stamfiske ga ingen uttelling av fisk da vannetføringen var synkende.                                           Nå er det bare timer igjen før kåringen av Gullkroken 2013 går av stabelen fra Rikscenen i Oslo.                 Uansett utfall så gratulerer styret i foreningen alle medlemmer av foreningen med nominasjonen for det er en ære og en seier i seg selv.                                              Vi gratulerer også de andre nominerte foreningene med nominasjonen.

Det blir ikke lang tid til Gullkroken feiring før vi må igang med arbeide igjen.                                                           Søndagskveld kl. 18.00 kjører vi igang første runde med stryking av fisk, da er det bare og møte opp.                   Vi kjører et lag i bekken også hvis vi har nok mannskap.

24.10.13                                                                          10 flotte hunnfisk og 10 hannfisk ble resultatet i kveld.   Ut igjen i morgen.                                                                  Stryking på søndags ettermiddag/kveld

23.10.13                                                                         Vannet har kommet seg og fisken er dermed på plass.     9 Hannfisk og 10 Hunnfisk ble resultatet etter at en lag var ute på 3 av bekkene i kveld.                                    Fortsetter i morgen torsdag til vanlig tid.

22.10.13                                                                           Tirsdag kveld ga 6 hannfisk og en hunnfisk. vannføring litt opp men må ha en del mer for å få noe fart i fisken.        Ut igjen i morgen onsdag til samme tid.

21.10.13                                                                          Første kveld av høstens stamfiske ga 9 hannfisk som resultat.                                                                          Pen størrelse ble det også i kveld, vi går på igjen i morgen til samme tid.

16.10.13                                                                           I kveld har siste rest av forberedelsene til stamfisket blitt gjort, så da er alt klart til stamfiske bare litt mer regn mangler.                                                                            Mandag 21 oktober starter vi stamfisket ,så da drar vi ut selv om bekkene har litt lite med vann.                         Oppmøte som vanlig på kapphuset mellom 18.00-18.30.

11.10.13                                                                         En overaskende og hyggelig telefon har kommet inn til vår formann om at vår forening er nominert til å få gullkroken 2013.                                                           Som en av tre foreninger i landet er vi nominert i kategorien årets forening/lag, og vi synes det er en stor ære og selvfølgelig meget hyggelig å bli nominert på en slik måte. 26 oktober er det prisutdeling.                        Link til gullkroken finner du her.

08.10.13                                                                           I kveld har en gjeng medlemmer skiftet ut døren i Kapphuset inn til strykerommet, og noen har ordnet med vadere og forberedt til stamfiske.   Takk til alle som var med, men vi ble ikke helt ferdig så neste onsdag gjør vi siste innsats, setter på vann i karene og slikt.              Onsdag 16 oktober kl. 18.00 på Kapphuset tar vi en siste dugnad på klargjøring til stamfisket.

28.09.13                                                                           Fredagskveld var foreningens medlemmer ute igjen og satte ut fisk.                                                                    11 900 stk 1-somrig yngel fikk nye plasser i bekker rundt Eikern, og 700 stk 3-somringer fikk plass i Eikern.              Styret takker alle medlemmer som var med for flott utført arbeidet, dette gikk som vanlig veldig bra.  Vi takker også Trond på Dofa for topp stell av fisken som har vært der til fòring. Takk takk folkens.

24.09.13                                                                           I kveld har 5500 stk nye to-somringer fått nytt tilhold i Eikern og bekker. En flink gjeng med medlemmer har i kveld vært ute på Dofa og hentet disse to-somringene og satt disse ut i Eikern og i bekker til Eikern.

Fredag er det 1-somringer + noen 3-somringer som står for tur., samme tid på Dofa som i dag kl. 18.00.

17.09.13                                                                          Tirsdag 24 september skal vi sette ut årets 2-somringer. Oppmøte ved Dofa kl. 18.00.                                            Gi beskjed til Morten på tlf/sms om at du kan være med.  Tlf. 48116073

16.09.13                                                                        Fredningstiden har nå begynt og alt fiske i Eikern er nå forbudt fram til og med 15 November.                              Hvis det er noen av medlemmene som ikke har sendt inn bilder i fra plukking av søppel i og rundt Eikern i sommer kan dere sende dette inn på foreningens mail eller på sms til 40286214. Vi skal nå lage rapport. ( gjelder kun de som ikke har sendt inn tidligere, takk til de andre for bilder.)

13.09.13                                                                        Da står fredningstiden for tur igjen, fra og med søndag 15 september er det igjen stans i alt fiske i Eikern,og det varer fram til og med 15 november. 

10.08.13                                                                             Beklageligvis er det igjen blitt etterlatt fangst av fisk ved båtrampa, de fleste er flinke til å holde orden på dette.   Derfor henstiller vi til at alle tar med seg fisken de har fått når de drar fra området.    Styret.                         

30.06.13                                                                          Om fredagen kom den nye brygga ved båtrampa på vannet. Fiskum Plate og Sveis kom med mobilkran og da gikk bryggen til værs og ut på vannet.                             Foreningen sender en stor takk til kranførerne  Jørgen og Bjarne for en flott utført heisejobb med 220 tonns kran.

23.06.13                                                                         Fredag 28 juni kl. 18.00 skal vi endelig få heis ut og sjøsatt den nye brygga ved båtrampa.                             Vi trenger noen til å være med på en dugnad på dette så ta kontakt med Morten om du kan være med en liten stund til fredagen. Tlf Morten 48116073.

18.06.13                                                                           En flink gjeng var ute i kveld og rensket så godt det lot seg gjøre og fjerne asfaltbiter fra elveleiet nedenfor veien i Hakevikelva.                                                                Mye asfalt ble samlet i sekk og vil bli heist ut av området. Styret sier tusen takk for flott innsats i kveld folkens.

14.06.13                                                                       Tirsdag 18 juni  kl 18.00 er det dugnad i Hakavikelva.     Oppmøte ved motorkross banen.                                     Vi skal plukke asfaltbiter som ligger i elveleiet etter at veien ble borte et lite stykke i uværet Frida.                       Jo flere vi er jo bedre er det så vi trenger så mange vi kan, ring Morten og si i fra om du kan være med,             tlf Morten 48116073.                                          

06.06.13                                                                         Da har vi fått laget en rapport fra konken i helgen, den kan dere se finne ved å klikke her.

02.06.13                                                                         Fiskekonkurransen på Eikern er over for denne gang.        50 juniorer og 54 seniorbåter har deltatt og i juniorklassen var det Linus Bråto som dro av gårde med førstepremien som var levert av MjøsServise og ProNav. Linus fikk en flott ørret på 5.7 kg. 

Seniorklassen ble vunnet av Team Abrahamsen med 5 ørreter med samlet vekt på 14,870 kg.      Førstepremien er også her levert av MjøsServise og ProNav.                                                                     Største ørreten i denne klassen hadde en vekt på 4,685 kg, og tatt av Team Abrahamsen.

Fullstendig resultatsliste kan dere se her, og vi  som arrangører må få lov til å takke alle deltagere og alle sponsorer og Thorrud Camping.     

Litt mer stoff om konkurransen kommer om litt.                 

31.05.13                                                                            Da må vi bare få lov til å ønske alle deltagere i konkurransen som begynner i morgen skitt fiske, og det ser ut som været også blir veldig bra. 

26.05.13                                                                           Vi trenger 2-3-stykker til å være med Morten og sette på beskyttelseskant på den nye brygga ved båtrampa.         Onsdag 29 mai kl. 19.00 skjer dette, gi Morten beskjed om du kan være med.  Tlf 48116073.

23.05.13                                                                         Årets konkurranse på Eikern nærmer seg og vi bare minner om at dette skjer helgen 1-2 juni.                 Så det er bare og sette av tid til dette.                      Info og opplysninger finner dere her.

22.05.13                                                                        Den nye bryggen vi har kjøpt og som skal erstatte den gamle bryggen ved båtrampa er ankommet, men vi måtte mellomlande den på land i påvente av mobilkran til å sjøsette den. Bilder av ankomsten kan dere se her.

09.05.13                                                                           Ca 3000 yngel ble i går satt ut i Gunhildrud elva som er veldig bra satt i stand igjen etter "Fridas" besøk i fjor.  Med tiden til hjelp så blir det også noe vegetasjon i kantene igjen også.

Årets yngel som skal ut til dofa for foring blir i dag kjørt fra klekkeriet og ut til Dofa.                                                 Det blir dugnad ved Dofa onsdag 22 mai kl. 18.00, ta med hammer og sag og det er viktig at vi stiller med folk så si gjerne i fra til Morten (48116073) om du kan være med.

Forøvrig blir det dugnader på båtrampa og ute i Hakavikelva i løpet av nærmeste framtid.                Tidspunk og sted kommer senere.

23.04.13                                                                          Isen på Eikern er i ferd å takke for seg akkurat nå!!

Dagens vindvær har klådd i stykker ca 2/3 deler av isen på Eikern.                                                                          Det er åpent ved båtrampa i Sandsbukta og flere båter har allerede stormet utpå for å prøve lykken.

Da er det bare å starte fiske i 2013 i Eikern.               Skitt fiske folkens, og husk på innmelding av fangst da mange følger med i spenning på resultater. 

11.04.13                                                                         Minner om bytte/salg/kjøpsdag på Kapphuset             Onsdag 17 april fra kl. 18.00.                               Invitasjonen finner dere ved å klikke her.

25.03.13                                                                           Det ønskes en riktig god påske til alle sammen. 

25.03.13                                                                Onsdag 17 april,  bytte/salg/kjøpsdag på Kapphuset. For medlemmer som har fiskerelaterte ting som ønskes solgt,kjøpt eller byttet. Døren åpnes kl. 18.00.               Invitasjon sees her.

25.03.13                                                                      Planleggingen til årets fiskekonk er i gang,              komitee møte onsdag 10 april kl. 19.00 på Kapphuset. Nye og gamle medlemmer som har lyst til å bidra er det bare å møte opp.

10.03.13                                                                   Årsmøtet 2013 ble avviklet som annonsert fredag 8 mars med 23 medlemmer tilstede.                                              Vanlige årsmøte saker stod på agendaen og det var ikke kommet inn noen saker fra medlemmer.                       Styret la fram et forslag til årsmøtet om å heve aldersgrensen for gratis fiske i Eikern fra 16 år til 18 år. og da skal det gjelde for ut kalenderåret de fyller 18 år.

Årsmøtet godkjente dette forslaget så fra 2014 er det gratis fiske for barn og unge i Eikern til og med ut året de fyller 18 år.

Under valg ble det valgt inn ett nytt styremedlem, og det er Ivar Brekke. Han tar da over for Olav Granbakken.

02.02.13                                                                          Årsmøtet 2013 blir avholdt fredag 8 mars kl 19.00 på Kapphuset som vanlig.                                       Dagsorden iflg vedtekter, og årsmøtepapirer blir delt ut på årsmøtet.                                                                 Forslag til årsmøtet må være styret i hende innen søndag 3 mars.                                                                                Kandidater på valg blir forespurt før årsmøtet.                   Vel møtt!

13.01.13                                                                            Info om årets NM i isfiske kan dere finne her.

Info om FM i isfiske kan sees her.

07.01.13                                                                          Da har en liten gjeng medlemmer vært i aksjon på klekkeriet i kveld.                                                                I forkant hadde en del klekkebakker allerede blitt sjokket så kveldens jobb var å sjokke resten og plukke dødrogn. 2.1 liter dødrogn ble plukket ut og dette tilsvarer 12.5 % av rognvolumet som ligger på klekkeriet.                           Dette er litt høyre dødlighet enn det vi har hatt de siste årene, men mye rogn ligger selvfølgelig igjen til klekking.  Foreningen takker for innsatsen i kveld.  

01.01.13                                                                        Godt Nytt År alle sammen, da har vi rundet årsskifte og nye muligheter står forran oss.                                      Når det gjelder oss i  foreningen så er det rognen på klekkeriet som vil få første arbeidsoppdrag, vi skal sjokke og plukke dødrogn mandag 7 januar så da trenger vi noen få til og være med.                                                    Oppmøte klekkeriet kl 18.30, ring til Morten på tlf 48116073 hvis du har tid til å være med. 

20.12.12                                                                         Styret i Eikern Fiskevernforening takker alle som har vært med på dugnader og gjøremål i 2012 for flott innsats.        Og vi ønsker med dette alle medlemmer av Eikern Fiskevernforening, sponsorer og forbindelser....             En Gledelig Jul og ett riktig Godt Nytt år.

27.11.12                                                                          Da trenger vi 4-5 stykker til en liten 2-3 timers dugnad ute på Dofa torsdag 13 desember kl 18.00. Bord gangen skal gjøres ferdig. Gi beskjed til Morten på tlf 48116073 om du kan være med, og da gjerne beskjed innen mandag samme uke.

16.11.12                                                                         Første til å melde inn fangst etter fredningstiden ble       Lars B. Johansen med 6 flotte ørreter, og vi kan vel være enige at starten ble bra for Lars da største ørret veide 8.640 kg. Vi gratulerer Lars med flott fangst. :-)

15.11.12   kl. 16.51                                                      Da er det bare noen timer igjen av fredningstiden i Eikern Kl. 24.00 i natt er det fullt mulig og sette ut snørene igjen.                                                                          Styret i Eikern Fiskevernforening ønsker Skitt fiske til de som skal ut å prøve bettet før vinteren setter inn.

07.11.12                                                                         Starten på ny fiskesesong nærmer seg med stormskritt, bare en uke igjen av fredningstiden.                               Trollingkort i Eikern for 2013 er nå lagt ut for salg, prisen er som før og kort kan kjøpes ved å kontakte Morten på tlf 48116073.

06.11.12                                                                           Siste omgang med stryking har foregått i kveld, 5,3 liter med usvellet rogn er blitt kjørt ut på klekkeriet i dag.  Resultatet av årets stamfiske er dermed 16,75 liter med svellet rogn.                                                                   Når vi tar hensyn til at flere av bekkene er ødelagt i høst etter uværet Frida så er dette et greit resultat i år.         Styret i Eikern Fiskevernforening takker alle sammen som har deltatt under høstens stamfiske, alle har som vanlig utført en kjempeflott dugnadsjobb.                             Tusen takk til dere alle sammen !  

05.11.12                                                                           Bekkene har gått mye tilbake på vannføringen igjen og det ble bare to hunnfisk i kveld.

Det blir dermed stryking tirsdagskveld kl. 18.00 på Kapphuset.

04.11.12                                                                             I kveld var et lite lag ute og kikket etter stamfisk det ble 8 hannfisk og 9 hunnfisk.                                                      I morgen mandagskveld drar vi ut igjen og kikker etter hunnfisk.

02.11.12                                                                         Regnet kom og vannet steg og brått var det nesten for mye vann igjen.                                                             Gjengen som var ute i bekkene i kveld jobbet mot vannmengden og klarte å lande 16 stamfisk, 10 hannfisk og 6 hunnfisk. Vi gjører ut ett nytt lag søndags kveld til vanlig tid.

01.11.12                                                                           Andre gruppe av 7-klassinger har i kveld vært på besøk og hatt stamfiskekveld. Mange flotte og flinke                 7-klassinger har vært i aksjon i disse to dagene. Tusen takk for besøket og dere har alle vært kjempeflinke. Hilsen oss i Eikern Fiskevernforening.

Regnet har kommet og noe snø har smeltet så bekkene har økt noe i vannføring, så det blir stamfiske fredagskveld til vanlig tid på Kapphuset.

31.10.12                                                                           I morgen skal vi ha besøk av neste gruppe av 7-klassinger fra Vestfossen Barneskole så det blir ikke vanlig stamfiske da, det er meldt nedbør i slutten av uka så vi får se hva det blir ut av det.  

I går under stamfiskekvelden med elever hadde vi besøk av Eikernytt.no og dere kan se innlegget ved å klikke her

30.10.12                                                                           I kveld har vi hatt besøk av en flott gjeng 7-klassinger fra Vestfossen. 3 hannfisk ble fangsten i kveld.                  Alle elevene var kjempeflinke og vi håper de hadde en lærerik kveld, takk for kjempeflott besøk.

Det blir ikke stamfiske onsdagskveld da det ikke er ventet mer nedbør, det vil heller bli satt ut en del 1-somring yngel.

29.10.12                                                                         En hunn og en hann ble det ikveld, i morgen tirsdag og torsdag er det avsatt kveld til 7-klasse fra Vestfossen barneskole.                                                                     Da vil det ikke være vanlig stamfiske, kun bare hvis været plutselig slår om til mye regn.da kjører vi ut ett lag på tryterud siden.

29.10.12                                                                          Det blir tur og kikke etter stamfisk mandagskveld også. Fremmøte Kapphuset til vanlig tid.

27.10.12                                                                        Strykegjengen var i aksjon i går kveld, det ble 8,1 liter usvellet rogn til slutt da kvelden var over.                         Samtidig var ett lite lag ute og sjekket bekker, 2 hannfisk og 1 hunnfisk fikk bli med tilbake til Kapphuset.               Vi trenger nedbør nå før det tar seg opp igjen.

25.10.12                                                                           Da ble det 2 hannfisk og 6 hunnfisker i kveld, vi trenger noe mer fart i vannet. Det blir stryking i morgen kveld kl 18.00 Og blir vi mange kan vi sende ut ett lag for å sjekke bekker.

24.10.12                                                                    Kjørte ett lag på Tryterudsiden i kveld 4 hannfisk og 3 flotte hunnfisk tok turen tilbake til Kapphuset.                  Ny tur ut i morgen torsdag 25 oktober,samme tid. 

23.10.12                                                                          16 hannfisk og 9 hunnfisk ble resultatet etter kveldens stamfiske, flere fine hunner.                                             Ut igjen i morgen onsdag 24 oktober, samme tid.

22.10.12                                                                   Første kveld med stamfiske er over, 17 hannfisk og 5 hunnfisk ble resultatet. Med overvekt av hanner viser at vi er i rute når det gjelder tidspunkt for starten.                Det var noe utfordring med å komme seg fram i bekkene etter besøk av uværet Frida i august, men vi får håpe det blir bedre neste sesong.                                                   Vi drar i gang igjen i morgen tirsdag 23 oktober kl. 18.00.

16.10.12                                                                        Da er også 3-somringene ute i Eikern, 766 stykker.        Takk til de som var med, dette gikk som vanlig flott.

Mandag 22 oktober på Kapphuset kl. 18.00 er årets stamfiske igang, da er det bare og møte opp. Det blir stamfiske hver kveld fra mandag til fredag.

09.10.12                                                                           Mandag kveld var en flott gjeng med medlemmer i gang med utsetting av 2-somrig yngel.                                      5200 2-somringer ble satt ut fra begge sider av Eikern og fikk med det mye større plass og boltre seg på.     Yngelen var som vanlig av kjempeflott kvalitet og det er vi i grunn vant med da vi har Trond på Dofa som passer på og steller med yngelen.                                    Dugnadsgjengen som satte ut yngelen utførte også som vanlig en flott jobb.  Tusen takk til alle sammen.

Tirsdag 16 oktober skal vi også sette ut 766 stykker      3-somringer, vi bruker også her 2 transporttanker så de som har tid til å være med tar kontakt med Morten, og frammøte er kl.17.00 ved kapphuset.

01.10.12                                                                         Utsettingen som skal skje til mandagen 8 oktober starter med oppmøte ved Dofa kl. 17.30-18.00.                           Vi trenger medlemmer til å være med så gi beskjed til Morten om du kan være med, eller om det er noe du lurer på.     tlf Morten 48116073.

29.09.12                                                                          Mandag 8 oktober er det utsetting av 2-somringer i Eikern/bekker. Nærmere opplysninger om tidspunket kommer rett over helgen.

15.09.12                                                                      Fredningstiden er nå i gang, fiskestopp fra og med i dag 15 september til og med 15 november.

13.09.12                                                                          I går kveld var det en driftig gjeng ute og ryddet to av bekkene, mange takk for innsatsen.                          Onsdag 19 september fra kl. 17.30 står Hakavik bekken for tur, oppmøte ved bekken.                               Minner om rydding Søndag16 september kl 11.00 fra båtrampa.

Fredningstider er også i starten til å begynne, husk 15 september er det stopp i alt fiske og fram til og med 15 november.

06.09.12                                                                      Dermed er vi i gang med foreningsarbeide igjen etter ferien. Vi sjekker gytebekkene etter uværet "Frida", noen bekker vil ikke bli ordnet på før gytetid så vi må sjekke bekkeløpene for rusk og rask og kanskje litt krafsing for å lage fri løp.                                                                  Første dugnad blir Onsdag 12 september fra kl. 17.30 vi starter med Tryterudbekken på dele til Vestfold.            Kan du ikke komme da vi starter så bare kom når du kan vi holder nok på ett par timer.

Søndag 16 september kl. 11.00 fra båtrampa starter vi sommerens siste opprydding langs eikerns strandsoner. Møt opp ved båtrampa og fint omflere har båt på vannet eller båt med. Gi gjerne beskjed til oss hvis du kommer.

I går Onsdag 5 september hadde vi besøk av en kjempeflott gjeng som beiset klekkeriet med ett etterlengtet strøk beis, kanskje vi får til ett strøk til.         Topp innsats dere og mange tusen takk for hjelpen.

08.06.12                                                                       Skulle det være noen av våre medlemmer som reiser på NM på Mjøsa nå i helgen så ønsker vi dem lykke til og skitt fiske.                                                                          23 juni er det også gjedddekonkurranse i Gulsvik, invitasjon og info kan du se her.

03.06.12                                                                           Vi trenger noen som kan være med på en liten dugnad på Dofa til onsdag 6 juni kl. 18.00, oppmøte på Dofa. Flott om du har mulighet til å være med, og gi beskjed til Morten på 48116073 om du kan komme.

03.06.12                                                                           Årets fiskekonkurranse på Eikern er over og mange fiskere har reist hjem for å få seg noen timer etterlengtet skjønnhetssøvn.                                                                 Da startskuddet gikk på lørdag kl. 12.00 var det påmeldt 41 juniorer og 58 båter i senior klassen.                           Været var veldig vekslende, heldigvis bare noen drypp med regn men dessverre var det i perioder litt mye vind for de minste båtene.                              Innveiiengen om lørdagen startet kl. 21.00 og fiskene kom i tur og orden til veiing, 21 fisker i junior og 20 fisker i senior.                                                                              Juniorklassen ble vunnet av Ola Gabriell Nordby med en ørret på 1690 gram, han vant også størst fisk i denne klassen.                                                                             Andre plassen gikk til Olav Løvaas med to ørreter med samlet vekt på tilsammen 1685 gram.                              Tredje plassen gikk til Eivind Hovden Breivik Med to ørreter med samlet vekt på tilsammen 1430 gram.     

Etter litt grilling startet fisket igjen kl. 24.00 for seniorer med lys på båten, og fisket gikk da fram til kl. 10.00 søndags morgen.                                                                Vinden ville ikke gi seg i løpet av natten så det var noen som ga opp utrivelig bølgeskvulp og heller tok igjen litt velfjortjent søvn.                                                               Seniorklassen ble vunnet av Team Unique med 3 ørreter med samlet vekt på 6115 gram.                                       Andreplass : Team Fiskeløs med 3 ørret med samlet vekt på 4630 gram.                                                                   Tredje : Team Sus og dus: 3 ørreter med samlet vekt på 4295 gram.                                                                   Prisen for største ørret i konkurransen gikk til Team Pundingdødaren med en ørret på 4120 gram.                 Størst gjedde i seniorklassen gikk til Team Trollkongen med en gjedde på 3715 gram.         

Konkurransekomiteen vil gjerne få lov til å gratulere alle vinnere og premiemottagere og takke for deltagelse i årets konkurranse.                                                          Vi ønsker også å rette en stor takk til alle våre sponsorer av premier som sørget for et flott premiebord.        Takker også som vanlig Thorrud Camping som lar oss få bruke dette stedet  til land base under konkurransen.  Tusen takk til dere alle sammen!                                    Neste års konkurranse er allerede i tankene, så første helg i juni er allerede på timeplanen så vi håper vi kan se mange deltagere og sponsorer da også.

Fullstendig resultatsliste kan dere se her.

             Med stor hilsen konkurranse komiteen.

01.05.12                                                                          Da er det kvelden før dagen.                                             Vi ønsker alle som skal være  SKITT FISKE .  :-)

26.05.12                                                                           Årets fiskekonkurranse på Eikern nærmer seg med stormskritt, så neste helg 2 og 3 juni er det hele igang. Det er masse flotte premier og vi nevner båtmotor, fiskeutstyr, verktøy, fritidsutstyr, gavekort og mye mer.    Det er bare og sette av neste helg enten om du skal fiske med en fiskestang eller fler.                             Minner om juniorkonkurranse på lørdag og mer info om konkurranse finner du ovenfor. 

24.05.12                                                                          Da har en flott gjeng med medlemmer vært i aksjon på dugnad ved båtrampa og området rundt, pluss nedre del av Saasenbekken.                                                             Ingenting å si på været i kveld i dag så det ble en vellykket dugnad, og en stor takk til dere alle som deltok for flott innsats.

22.05.12                                                                          OBS VIKTIG !                                                                    I går ble det skrevet feil dato på dugnaden til torsdagen, selvfølgelig skal det være Torsdag 24 mai.                       Når korrekturleseren streiker er det flott at medlemmer reagerer og sier i fra, det er helt topp slik at alt blir riktig.

21.05.12                                                                      Torsdag 24 mai prøver vi igjen med dugnaden på båtrampa og området rundt.                                            Møt opp ved Båtrampa torsdag kl. 18.00,  ta med rake og gummistøvler og vi griller litt etter endt arbeide.

10.05.12                                                                         Værgudene var ikke nådige på tidspunktet da vi skulle ha dugnaden ved båtrampa ikveld, himmelen ga oss vann i bøtter og spann så det ble litt håpløst med dugnad, men litt arbeide ble det allikevel.                                                Om tirsdagen ble den yngelen som skulle til Dofa hentet, og det ble igjen noe yngel som ble satt ut i noen bekker nå i kveld. Søndagen ble det også satt ut 2500 stk yngel i et par bekker til Eikern.                                                    Vi prøver med ny dugnad torsdag om to uker.

04.05.12                                                                      Torsdag 10 mai tar vi den årlige dugnad ved båtrampa, vi ordner området rund rampa pluss at vi rensker opp i nederste delen av Såsenbekken.                                     Møt opp ved båtrampa kl. 18.00 og ta med rake og gummistøvler.                                                                    Det blir litt grilling og prat etter endt dugnad.

03.05.12                                                                          Torsdagen for en uke siden var 4 medlemmer i gang på dugnad på Dofa med å flytte og telle fisk, det ble flyttet 10500 stk en somrige ørretyngel fra Eikern.

I dag har resterende av ensomringene blitt satt ut i utvalgte bekker rundt Eikern, det er da satt ut rundt 5000 stykker med flott en somrig yngel.                      Tusen takk for flott dugnadsarbeide til dere alle.

20.04.12                                                                          I går kveld var det reprise på Ørreten og døgnflua som er blitt vist på NRK. Denne flotte filmen som vår venn Arnt Mollan har laget, har en del sekvenser fra Eikern og Eikern Fiskevernforening. De av dere som ikke har fått sett den kan klikke dere innher.

19.04.12                                                                       Torsdag 26 april skal vi ut på Dofa og hente noe av årets utsetting av yngel. Vi møter opp på Dofa kl. 17.00.     Ring Morten på tlf 48116073 om du blir med, dette for å ha litt kontroll på hvor mange som kommer.

18.04.12                                                                    Invitasjonen til årets fiskekonkurranse 2-3 juni ligger nå ute på nettsiden og kan leses her, overfor og under arrangementer.

31.03.12                                                                         Vi begynner å tilrettelegge for årets fiskekonkurranse på Eikern som er helgen 2-3 juni.                                        Så da starter vi med møte i fiskekonkurransekomiteen  mandag 16 april kl. 18.30, på Kapphuset.                     Er det medlemmer som gjerne har lyst til å være med å hjelpe til med konkurransen så bare ta kontakt enten med noen i styret eller på mail.                                        De som har vært med tidliggere år og skal være med i år også kan bare begynne arbeidet med sponsorer.          Og er det noen som ønsker å støtte/sponse oss med premier til konkurranse så bare ta kontakt.

 Eikern Fiskevernforening ønsker også alle sammen en kjempeflott og god påske.

 

26.03.12                                                                         Det er blitt en liten endring på fiskekort.               Weekenkortet har blitt erstattet med ukeskort og dagskort og ukeskort har blitt justert litt på pris.        Priser og info finner dere under fiskekort til venstre.

11.03.12                                                                         Vi minner om kjøp,salg og byttedag til onsdagen       14 mars kl. 18.00 på Kapphuset.   INFO HER

03.03.12                                                                   Årsmøtet ble gjennomfør i går kveld med 22 medlemmer tilstede. Selve årsmøtet gikk greit unna og etter at formann hadde klubbet av selve årsmøtet sto det bevertning på agendaen og nydelig mat levert av Onkel Thor ble fortært sammen med god drikke.                       Kvelden forløp videre med mye munter prat.             Styret vil takke alle fremmøte for deltagelsen.

25.02.12                                                                         Kjøp, salg og byttedag onsdag 14 mars kl 18.00  på Kapphuset.                                                                 Vi har satt opp ny dag for salg, kjøp og bytte av fiskerelaterte ting og utstyr.                                          Mer info kan sees her.

Minner om årsmøtet på Kapphuset fredag 2 mars          kl. 19.00.         

10.02.12                                                                      Den planlagte dugnaden på Dofa til søndagen er utsatt til litt lenger utpå våren.

08.02.12                                                                        Dugnad på Dofa i Lier søndag  12 februar kl. 10.00.        Gi beskjed til Morten Kristoffersen på tlf 48116073 om du kan bli med.                                                                     Vi trenger noen som kan stille, det blir å fortsette videre med resten etter siste dugnad, litt snekkering og rydding. 

24.01.12                                                                       Det nyeste nummeret av Jakt og Fiske inneholder reportasjen fra høstens stamfiske i Eikern

10.01.12                                                                         Da er vi i gang med det nye året og vi begynner å tenke på aktiviteter igjen.                                                           Eiker Fiske og Fritid arrangerer fiskekurs i Eikern rundt april / mai.                                                                          Klikker dere herfinner dere invitasjonen og info kontakt. Det kommer noen filmsnutter på nettsiden ganske snart.

30.12.11                                                                          Eikern Fiskevernforening ønsker herved alle sine medlemmer og andre :            

 Godt Nyttår !!                                          Håper 2012 bringer med seg mange fine fisketurer.

23.12.11                                                                    Datoen tilsier at det faktisk allerede har blitt lille julaften. Eikern Fiskevernforening ønsker herved da alle sine medlemmer med familier, alle forbindelser, kontakter og  resten av Norges befolkning.

   En riktig God og Fredfull Jul.

           

14.11.11                                                                        En dag igjen av fredningstiden, Onsdag 16 november er det igjen tillatt og fiske i Eikern.                                  Skitt fiske til de som skal ut og prøve bettet, og fint med innrapportering av fangst.

Er det noen av dere som har 2-3 minkfeller liggende som foreningen kan låne en liten stund,                        kontakt Morten på tlf 48116073 om du har.

07.11.11                                                                  Trollingkortene i Eikeren for 2012 med sesongstart 16 november 2011 ligger nå ute for salg, kontakt Morten på tlf 48116073 for kjøp av Trollingkort.           

06.11.11                                                                    Andre og siste runde med strykning av fisk foregikk søndags morgen. Da et par av hunnene vi hadde var tomme for rogn ble det 2,3 liter med usvellet rogn.    Totalt har vi nå 19,25 liter med svellet rogn, så da er stamfisket for i år ferdig.                                           Styret vil få lov til og takke alle som var med og gjorde en flott innsats, både medlemmer og besøkende.     Kjempestor takk til dere alle.

05.11.11                                                                         Det ble to hannfisk i går kveld og det blir ingen runde lørdagskveld, bare oppsyn som alltid er på vakt.              Vi stryker siste runde med stamfisk søndagsmorgen og da er vel stamfisket 2011 så godt som over.

04.11.11                                                                       Da er det stamfiske i kveld fredag også, og mulig det blir noen som tar en runde i morgen kveld også men det kommer på nettsiden i løpet av kvelden/morgen tidlig.

Vi takker for besøket vi hadde torsdag kveld, og håper dere synes det var artig å være med.

03.11.11                                                                          Da har vi hatt besøk av 7 klasse fra Vestfossen Barneskole, 7A på tirsdag og 7B på onsdag.                   Tirsdagen var vi heldig og fikk 11 stamfisk, og onsdag fanget vi to stykker men de var til gjengjeld store.  

Det var to trivelige kvelder med mange flinke og blide     7 klassinger.                                                                Dere har nå vært med på å hjelpe ørreten i Eikeren. Tusen takk til dere alle sammen for to flotte kvelder, dere var virkelig kjempeflinke.                                                        Hilsen oss i Eikern Fiskevernforening        

30.10.11                                                                         Da var første runde med stryking over, og 13.1 liter med usvellet rogn ble resultatet.                                             Med det er vi godt i gang mot de 20 literne vi skal ha. Takk til alle som var med, og de gjorde en kjempe flott jobb.

Ny stamfiskekveld igjen i morgen mandag.                        Tirsdag, onsdag og torsdag er satt av til skoleopplegg og blir med det ikke vanlig stamfiske.                                    Først til fredagen igjen er det vanlig stamfiskekveld.

29.10.11                                                                       Fredagens stamfiske ga oss 3 hannfisk og 6 hunnfisk. Søndags morgen er strykegjengen igang med første runde med stryking av fisk.

27.10.11                                                                          Siste døgn med regnvær satte litt fart i stamfisket, 15 hannfisk og 16 hunnfisk ble kveldens resultat.

Full fart igjen i morgenkveld.

26.10.11                                                                           4 hannfisk ble fanget i kveld, det regner ute nå så vi får håpe det hjelper på bekkene til i morgen.

25.10.11                                                                       Det er faktisk begynt å bli litt lite med vann i bekkene så det er ikke helt fart i stamfisken, det ble 3 hunnfisk i kveld.

Det blir nytt forsøk igjen i morgen.

24.10.11                                                                        Kveldens stamfiskegjengen fulgte opp med 4 hannfisk og 2 hunnfisk i kveld.

Vi drar ut igjen i morgen.

23.10.11                                                                            Første kveld med stamfiske er over, og det ble en flott kveld med fangst, 27 hannfisk og 16 hunnfisk er en bra start.                                                                            Flott fremmøte av medlemmer og vi hadde besøk av to hyggelige journalister fra jakt og fiske.                        

 Ny stamfiskekveld i morgen mandag.

20.10.11                                                                       Da har vi bestemt at vi starter stamfisket til søndag 23 oktober.                                                                       Oppmøte til vanlig tid på kapphuset mellom 18.00 -18.30

Takker samtidig de av foreningens medlemmer som var med på dugnaden på dofa for arbeidsinnsatsen.

04.10.11                                                                      Minner om dugnaden på Dofa lørdag 15 oktober kl. 09.00 Det blir rydding rundt anlegget og litt snekkerarbeide ++ De som har tid og lyst til å være med kontakter Morten på tlf 48116073 innen mandag 10 oktober.

Stamfisket begynner i utgangspunktet mandag 24 oktober, så sant ikke det har vært masse regnvær like før. nærmere beskjed kommer på nettsiden.

24.09.11                                                                        Utsettingen av siste runde med 2-somrige ørret ble også i dag gjennomført med stor rutine, alt gikk meget bra.                                                                                 5610 stk 2-somringer fikk nye omgivelser og utforske, også disse ble satt ut i bekkene da det er bra med vann.

Atter en gang tusen takk til de som var med, for veldig flott og viktig utført dugnads arbeide.                     Takker også Trond på Dofa for alt arbeide og stell med årets tilskudd av fisk til Eikern, som vanlig var dette meget flotte 2-somriger med god kondisjon.                                                                                         STYRET.

19.09.11                                                                      Først kommende lørdag den 24 september er det igjen klart for utsetting av 2-somrig ørret. Dette er siste runde for i år.                                                                              Oppmøte ved Dofa kl. 09.00, gi beskjed til Morten på tlf. 48116073 om du kan og vil være med.                              Også denne gangen blir det utsetting i bekkene.

17.09.11                                                                       Da er fredningstiden igang og alt fiske i Eikern er nå forbudt fram til og med 15 november, minner om at alle som har hatt trollingkort leverer inn side rapporter enten om de har fisk eller ikke.

Det er kommet inn en opplysning om at noen har sett i avisoppslag ( mulig Vestfold ) om at det skal være tatt en ørret i Eikern på rundt 12 kg i sommer.                     Dette er opplysning vi ikke kan bekrefte og ønsker veldig gjerne om det er andre som har enten hørt eller lest om denne ørreten.                                                            Svar kan enten legges inn på gjesteboka eller ringe Bjørn-Egil på 40286214.

12.09.11                                                                       OBS OBS, VIKTIG.                                                        Etter kveldens regnvær og mer i vente, er beklageligvis onsdagens dugnad avlyst pga for rått i marka og for høy luftfuktighet til å kunne beise på en forsvarlig måte.        Takk til dere som hadde meldt dere til arbeid, men vi får ta det igjen en gang til neste år, og vi får håpe det blir litt tørrere da. :-)

12.09.11                                                                        Nå er det to dager til dugnad på klekkeriet, husk på å gi beskjed til Morten på tlf om du kan komme.

Det er også bare noen få dager igjen til årets fredningstid tar til.                                                          Fra og med torsdag 15 september er det to måneder fiskeforbud i Eikern, fra og med 15/9 til og med 15/11.

05.09.11                                                                          Onsdag 14 september kl. 16.00 er det dugnad ved klekkeriet. Vi skal rydde, vaske og male/beise utvendig. Det er folk tilstede kl. 16.00 men kan du ikke være der til da kommer du bare når du er klar.                              Spørsmål og beskjed om du kommer gis til Morten på tlf 48116073. Vi griller når vi er ferdig.

Det er også dugnad på Dofa Lørdag 15 oktober kl. 08.00 Vi trenger også folk tilstede der. spørsmål og tilbakemeldig gis også her til Morten.                               Grilling når vi er ferdig for dagen.

01.09.11                                                                        Det var et kjempebra frammøte til utsettingen av fisk i kveld. Kl. 18.00 var vi samlet ved Dofa og satte i gang med å fylle de to tankene våre med fisk.                          Det var 10 500 stk to-somrig yngel som ble satt ut i utvalgte bekker rundt Eikern.                                           Alt gikk bra og styret takker alle sammen som var med for innsatsen under kveldens dugnad.                            Tusen takk alle sammen, stor som liten.

30.08.11                                                                     Torsdag 1 september er det utsetting av 2-somrig yngel i Eikern.                                                                            Da det er masse vann i bekkene nå så setter vi i år yngelen på bekkene, så da trenger vi ikke båter til utsettingen i år.

Oppmøte ved Dofa kl. 18.00, spørsmål eller beskjed om at du vil være med å hjelpe kan du stille til Morten på    tlf 48116073.

28.08.11                                                                    Vestfossen Marken 2011 er over og værgudene ga oss det meste av vær denne helgen alt fra striregn med lyn og torden og til sol.                                                      Men folket var på plass, og på vår stand var det også i år bra med besøk og tippet på fisk.                              Fiskene ble veid til samlet vekt på 5355 g.                       2 stk var bare 5 g unna riktig vekt med tippet vekt på 5350 g, det måtte en trekning mellom de to nærmeste. Med representant fra markenskomiteen til stede ble trekningen foretatt og vinneren av tippekonkurransen 2011 ble Stein Bjørgum.                                                 Eikern Fiskevernforening takker alle som var innom vår stand og tippet, og vi gratulerer stein så mye med tittelen tippemester 2011.

23.08.11                                                                         Vestfossen Marken er kommende helg og vi stiller med egen stand også i år, alle er hjerlig velkommen innom en tur for en prat.

En kveld til uken blir det utsetting av 2 somrig fisk i Eikern.                                                                           Har du fortsatt båt på vannet og har tid og lyst til å være med, eller bare være med på land ta kontakt med Morten på tlf 48116073.                                                     Endelig dag blir kunngjort på nettsiden når dagen er bestemt.

02.08.11                                                                       Da begynner snart ferietiden og ebbe ut for de fleste av oss og arbeidet er i gang igjen, også for oss i foreningen.                                                                        I løpet av sommeren har Eikern Fiskevernforening fått en uventet gave og vi fikk følgende melding inn på mail:        Sitat:                                                                                 I 2009 startet 4 trollingfiskere en klubb i Sarpsborg som fikk navnet "Trolling for
alle". Denne klubben ble grunnlagt med intensjon om å samle trollingfiskere som
fisket alle arter rundt omkring i Skandinavia for felles moro. En felles klubb med
felles interesse. Grunnet mangelfull rekruttering av medlemmer i 2010, valgte styret
at klubben skulle opphøre. I 2009 hadde vi 2600 kr i klubbkassa, og de har nå rentet
seg til 2644 kr.

Disse pengene vil Styret i klubben gi som gave til Eikern Fiskevernforening. Årsaken
er at dere synlig gjør veldig mye arbeid og innsats for ørreten i Eikern.                                                             Sitat slutt.   

Først må vi i Eikern Fiskevernforenig få lov til å si at vi synes det var synt at denne klubben måtte opphøre pga for lite rekruttering av medlemmer, men når det er sagt så vil vi også si at det var meget hyggelig å få honnør for arbeidet som blir lagt ned av foreningens medlemmer og vi garanterer at gaven skal tas godt vare på og blir brukt rett inn i kultiverings arbeidet for ørreten i Eikern.           Styret i Eikern Fiskevernforening takker så mye for  denne gaven. Mange tusen takk.

07.06.11                                                                       Bildereferat fra Konkurransen kan sees og leses her.

06.06.11                                                                          Kikker vi ut av vinduet i kveld og ser på styrtregnet kan vi vel si at været som ble bestillt til de to dorgekonkurransene som pågikk i helgen innfridde.        Vi håper vi kan klare dette til neste år også, har lagt inn en søknad om været og bestillt Thorrud Camping, så nest års dorgekonkurranse vil bli som vanlig første helg i juni  2-3 juni 2012.

Referat og bilder fra årets konk kommer, og har du bilder som du vil dele med oss bare send inn så legger vi de ut sammen med andre bilder fra konken.

05.06.11                                                                         Dorgekonkurransen på Eikern 2011 er akkurat avsluttet. I nydelig sommervær har 46 seniorbåter og 35 juniorer stevnet hverandre i konkurranse.                                     I junior klassen som foregikk på lørdagen ble det 5 juniorer med fisk, og den som stakk av med seieren ble Ole Øyvind Herland med en ørret på 1130 g som også ble den største i juniorklassen.                                        Seniorklassen ble vunnet av Team Løvaas med en ørret på 5050 g, som også ble seniorklassens største.             Nytt av året innførte vi en premie til den med størst gjedde da det under en slik helg ofte blir tatt noen gjedder underveis, den heldige vinner ble Team Eikern med en gjedde på 7250 g                                        Eikern Fiskevernforening gratulerer vinnerne og premie mottagere og takker alle for deltagelsen, og vi setter pris på å se så mange blide ansikter og hyggelige mennesker som stevner hverandre til dyst selv om kanskje ikke bettet var helt på topp. Tusen takk til dere alle sammen og håper vi kan treffe under neste års dorgekonkurranse, fullstendig resultatsliste leses her.

Vi takker også alle våre sponsorer som bidrar til at en slik konkurranse kan gjennomføres, takker også til Thorrud Camping som stiller plassen til disposisjon.         Tusen takk til dere alle.

Mvh                                                 Konkurransekomiteen  

31.05.11                                                                        Konkurransekomiteen har ikveld gjennomgått siste sjekk før konkurransen og alt ser ut til å være i rute som vanlig.                                                                                 Så da er det bare å se over at fiskeutstyret er på plass og møt opp på Thorrud Camping mellom 09.00 og 11.00 lørdag 4 juni.                                                                    Så da sees vi på Eikern Til helgen i flott vær på jakt etter ørreten.                                                            Skitt fiske til alle sammen.   

Er det noen som tar bilder under konken og vil dele de med andre kan dere sende de til foreningen på mail eller mobil 40286214, så lager vi en egen side her med bilder fra konken.    

16.05.11                                                                         Yngelen fra årets klekking er i dag blitt kjørt fra klekkeriet og ut til Dofa for foring i litt over ett år før den er tilbake i Eikern igjen.              

14.05.11                                                                        Eikern har i dag fått tilskudd av noe av årets generasjon med ørretyngel. Ca 14 000 stk med stor 1 årig yngel har i dag blitt satt ut på utvalgte steder.                               6 medlemmer av foreningen pluss røkter på Dofa gjorde jobben som vanlig elegant utført, tusen takk til dere.

10.05.11                                                                       Da har det blitt endringer i toppen av fangstlistene over topp 20. Team Orvika har fått uttelling med flott ørret på 83 cm og 8.05 kg.                                                            Foreningen gratulerer med den flotte fangsten.

En flink gjeng med medlemmer har i kveld vært ute og striglet båtrampa og området, tusen takk til alle som var med og gjorde en god innsats. Hilsen Styret.

03.05.11                                                                         Årets vårdugnad rundt båtrampen står for tur.                    Dugnad tirsdag 10 mai kl 18.00 ved båtrampa.           Møt opp og ta med spade, rake eller krafse. Skulle du ha plass til en liten trillebort kan du ta den med i tilfelle vi skulle ha bruk for det.                                                      Det skal også settes opp ny støtkant rundt bryggen som ligger ved rampen.                                                            Vi satser på pent vær og litt sosial prat og en kaffe får vi kanskje også tid til. 

24.04.11                                                                    Påsken er snart over for i år og vi håper mange har hatt en flott påske.                                                                Men tiden går fort videre og derfor kommer invitasjonen til årets fiskekonkurranse på Eikern 4-5 juni.                 Invitasjonen kan dere nå både lese og skrive ut her.  Kryss av i kalenderen og møt opp.                                  Opplegg som tidliggere med gratis juniorklasse lørdag.

20.04.11                                                                       Eikern Fiskevernforening ønsker alle sammen en kjempeflott påske.

12.04.11                                                                       Første fangsmelding er tikket inn, og vi kan bare gratulere som i fjor Aleksander Abrahamsen som første mann til å melde inn fangst, og heiser med det flagget til topps for sesongstart.                                                    Aleksander kan registrere seg med 3 ørret i dag og to av de ble med hjem, grattis Aleksander.

12.04.11                                                                    Isfritt i Sandsbukta hvor båtrampa ligger folkens !     Etter dagens regnvær og litt vind har isen som har ligget og sperret forran båtrampa i Sandsbukta borte. Og tilbakemeldinger på gjesteboka tilsier at også isen utover Eikern har minket vesentlig idag.                       Skitt fiske til dere alle som nå kribler etter fiske så dere ikke klarer å stå eller sitte stille. :-)

11.04.11                                                                         Det ligger fortsatt ett slør av is utenfor båtrampa nå i kveld, men det er registrert to småbåter ute i åpent vann nå i kveld så nå kommer nok fangstrapportene snart.

10.04.11                                                                          Isbeltet rundt båtrampa er nå i ettermiddag veldig tynt.  På bildet kan dere se at isbeltet er veldig råttent, og åpent vann rett der ute.

 

10.04.11                                                                       Området rundt båtrampa i sandsbukta var i går ettermiddag isfritt, men det lå et isbelte som sperret ut til åpent vann.                                                                  Men det er nok kanskje bare snakk om timer før restene av den råtne isen er borte og da er det muligheter for å komme ut med båt.

08.04.11                                                                       Da er isen på Eikern i ferd med å slippe taket, det har i dag blitt mye åpent i Nordenden og med dagens vindvær vil nok mye av isen som er svak bli brukket opp av bølger. så nå nærmer det seg stort for fiske. Følg med for neste varsel angående isen rund båtrampa og legg gjerne inn oppdaterte meldinger inn på gjesteboka. :-) 

05.04.11                                                                        Mandag 11 april kl. 19.00 er det første møte i fiskekonkurranse komiteen på Kapphuset.                     Er det noen av dere som ikke har vært med å arrangere konkurransen, men har lyst til å være med å hjelpe til er det bare å møte opp på Kapphuset mandag kl. 19.00.    

03.04.11                                                                        En liten israpport fra Eikern.                                             Isen på Eikern har nå begynt å få flere mørke felter, så det betyr at noe er i gjære og at vi kan få åpne isfrie felter veldig snart.

26.03.11                                                                    Kjøp, salg, bytte dagen den 22 mars ble bra, det kom en god del medlemmer med sine ting og det var til tider mye utstyr som kunne skifte eiere.                                   Vi lager en slik dag før sesongen til neste år også, og er interessen til stede så vil nok dette bli ett fast innslag på vårparten i årene som kommer.

12.03.11                                                                        Vi minner om Salg-kjøp og byttedag for medlemmer  22 mars på Kapphuset fra kl. 18.00.      Les mer her.

Årsmøtet ble avviklet i går kveld med 27 deltagere, det gikk som vanlig greit unna og alle på valg tok gjenvalg så styret foreblir uforandret, takk til alle fremmøtte.

30.01.11                                                                   Årsmøtet 2011 er som nevnt satt til fredag 11 mars kl.19.00 på Kapphuset.                                          Vanlige årsmøte saker behandles og innkomne forslag til årsmøtet må være styret i hende innen                   Søndag 6 mars.                                        Representanter til styret vil bli forespurt på forhånd.                                                              Velmøtt.   

Salg-kjøp og byttedag for medlemmer 22 mars på Kapphuset.      Les mer her.

Fiskekonkurransen 2011 i Eikern vil bli helgen 4-5 juni. Dette vil bli på NM helgen på Mjøsa, men vi er låst til denne helgen pga sen pinse og andre tilstelninger ute på Thorrud, og i tillegg samarbeid med lokalt arrangement denne helg.                                              Håper ikke dette vil by på problemer for så alt for mange av dere, som arrangør prøver vi at ikke konkurranser kommer på samme helg men i år har vi beklageligvis  ikke noe valg.

15.01.11                                                                      Årsmøtet 2011 er satt til fredag 11 mars, mer info kommer.

05.01.11                                                                         Da er vi igang med det nye året, og nye gjøremål står for tur.                                                                          Første arbeidsøkt var sjokking og opprensk av rogn på det første rognpartriet, to av foreningens medlemmer var ikveld ute og gjorde jobben.                                  Den døde rognen som ble fjernet utgjør rundt 2 % av partiet så det må ansees som en grei start.

31.12.10                                                                         Herved ønskes alle medlemmer av Eikern Fiskevernforening, alle foreningsforbindelser og alle andre       Ett riktig godt og spennende nytt år !        Hilsen styret.            

27.12.10                                                                         Isen har nå lagt seg inne i Sandsbukta, så dermed er det ikke mulighet for å bruke båtrampa i Sandsbukta for utsetting av båt inntil videre.                                            Vi legger ut ny info når forholdene endrer seg. 

20.12.10                                                                          Styret i Eikern Fiskevernforening ønsker med dette og ønske alle sine medlemmer, foreningsforbindelser og lesere av nettsiden en riktig god og fredfull jul.

Ps. Bestilling av filmen til Arnt Mollan " Ørreten og Døgnflua" gjøres gjennom foreningen via mail.

30.11.10                                                                         Vinteren har kommet så vi får varme oss på sommer minner så lenge.                                                              Filmen " Ørreten og Døgnflua" som Arnt Mollan har laget, og som ble vist på NRK i fjor høst har kommet ut på DVD. Denne ligger ute for salg nå om en uke med utsalg pris på 249,- Pris for medlemmer av foreningen er kr. 198,-

Teaser på filmen kan dere se her                                                                 

 Det er med en del ekstra materiale som ikke ble vist på    tv og DVDèn er på 50 minutter.

Send inn en bestilling på mail inn til foreningen innen 10 desember så kan dette bli en flott julepresang til deg selv eller kjente.                                                                Må filmen sendes i posten kommer postforsendelse i tillegg til prisen på filmen.

16.11.10                                                                         Flere har vært ute og prøvd lykken etter ørreten i dag, og vi kan gratulere Aleksander Abrahamsen med to fisk i båten og første mann til å rapportere fangst inn til nettsiden.   Grattis Aleksander.                                                               

15.11.10                                                                          Da går vi inn i de siste timene med fredningstid så da er det bare å si lykke til og skitt fiske til de ivrigste av          medlemmene som snart prøver fiskelykken.                  Så får vi se hvem som blir førstemann til å melde inn fangst.

14.11.10                                                                         Tar man været i betrakning så ser det ut for at årets stamfiske er over, vi følger med litt til men den største jobben er over.                                                              så med det ønsker foreningen bare og takke alle medlemmer og gjester så mye for den flotte innsatsen under årets stamfiske, og skulle et uventet uvær med regn/sludd komme så får vi vurdere situasjonen da.

Men det kommer nye muligheter for aktivitet, i morgen mandag 15 november er det den siste dagen i fredningstiden.                                                                 Så tirsdag 16 november er det åpent for fiske igjen i Eikern.                                                                             Alle fiskekort gjelder igjen, døgnkort-Weekendkort-årskort for 2010, og trollingkort for 2011 som nå ligger ute for salg igjen hos formann og nestformann.                Skitt fiske til alle sammen.

09.11.10                                                                       10 stk av foreningens medlemmer har i kveld vært i aksjon på dugnad ute på Dofa sitt anlegg på Sjåstad. Tusen takk til dere for innsatsen, kjempebra folkens. Hilsen styret.

07.11.10                                                                         Det har vært stryking av de hunnene vi har hatt inne på Kapphuset i dag morges, det ble 1,95 nye liter med svellet rogn.

Det blir stamfiske igjen når det kommer noe nedbør, følg med på nettsiden.

Savner du noe tøy etter disse stamfiske kveldene ligger det noe tøy igjen på Kapphuset, se plaggene her.

Snart er fredningstiden over, og Trollingkort for neste sesong ligger nå ute for salg hos Morten  tlf 48116073 og Lars tlf 95138616.

05.11.10                                                                       Opptelling etter kveldens stamfiske ble 9 nye stamfisker. Nå venter vi til det blir noe mer nedbør før vi drar ut på bekken igjen, beskjed kommer på nettsiden når vi drar ut.                                                                                   Strykegjengen skal i gang igjen til søndag kl. 10.00. da stryker vi den stamfisken vi har nå.

04.11.10                                                                          Klasse 7A har nettopp vært med på stamfiskekveld.       Det var en fin gjeng med elever og voksne.                  3 hannfisker ble fanget, men en ble sluppet videre da den hadde vært fanget før.                                              Noen bilder fra kvelden kan dere se her.                         Da må vi i Eikern Fiskevernforening få lov til og takke dere alle som har besøket oss i løpet av disse 3 dagene, og dere har alle vært kjempeflinke og bidratt til at mange nye ørreter kan svømme rundt i Eikern om en liten stund.   

Vanlig stamfiske fredag kveld til vanlig tid.   

03.11.10                                                                       En flott gruppe ungdommer fra Nedre-Eiker, Modum og Asker har i kveld besøkt oss for å være med på stamfiske. Fangst ble det også i kveld, 6 hannfisk og 8 hunnfisk.                                                                         Tusen takk for besøket og flott utført stamfiske, og for en fin kveld sammen med dere ute på bekkene.

02.11.10                                                                       Da har klasse 7B fra Vestfossen Barneskole vært med oss på stamfiske.                                                            Det var en flott og flink gjeng med elever  som var med. Og fangst ble det også, 5 hannfisk og 1 hunnfisk ble med tilbake til Kapphuset.                                                 I tillegg tok vi en hannfisk som allerede hadde vært inne på Kapphuset om søndagen for stykning, så den fikk gå videre i bekken.                                                           Takk til både Elever og voksne for en hyggelig kveld, og dere var kjempeflinke alle sammen.  

Tirsdag 9 November trenger vi 4-5 stykker som kan være med til Dofa i Lier hvor vi har yngelen vår til foring.  Vi skal telle fisk ( i tellemaskin ) og koste rene noen kar. Det er oppmøte ved Dofa kl. 18.00                                Send sms eller ring til Morten på 48116073 om du kan være med, skulle du ikke vite hvor Dofa settefiskanlegg ligger får du vite dette av Morten eller dere reiser i følge. Det er viktig at vi stiller, så si i fra til Morten om du kan.

01.11.10                                                                     Kveldens stamfiske er over og det ble fisk i kveld også, 9 hannfisk og en hunnfisk.                                                   En av hannene var av grov kaliber, bilde kan du se her.  Rognen som ble lagt ut i klekkeriet i går, ble ettersett i dagtidlig og det var kun 27 døde rognkort å se og det er flott.

I morgen tirsdag og onsdag og torsdag er det ikke vanlig stamfiske, da er det elever.                                 Første vanlige kveld igjen er fredag.

31.10.10                                                                          Strykegjengen har vært i aksjon på morgenkvisten og styket den første ladningen med stamfisk.                        27 hunnfisk resulterte i ca. 8,4 liter svellet rogn.             Da fortsetter vi med stamfiskekveld i morgen mandag til vanlig tid.

30.10.10                                                                     Det er lørdagskveld men folket var på plass, og mange juniorere gjorde en kjempeflott innsats.                         Det ble 5 hunnfisk og 5 hannfisk med tilbake til Kapphuset, og i morgen tidlig er det stryking av fisken. 

29.10.10                                                                         5 hannfisk og 1 hunnfisk ble kveldens resultat etter stamfiske, bekkene har ikke øket noe vesentlig i vannføring av regnet, men kommer det mye regn i natt og lørdag formiddag så kjører vi ut om lørdagkvelden om det er noen som har lyst til å være med.                          Det blir stryking av den første ladningen med stamfisk søndags morgen, vi begynner fra kl. 08.00.

28.10.10                                                                         Kveldens stamfiske resulterte i en flott gjeng frammøte medlemmer og 15 fisk tilbake på Kapphuset. 9 av disse fiskene var hunnfisk og flere var av pen størrelse.           Nye muligheter i morgen igjen.

27.10.10                                                                     Regnet som var ventet kom og bekkene økte ett par små cm og da kom det noen få stamfisk av mindre størrelse. 7 hannfisk og 5 hunnfisk ble kveldens resultat. Det blir stamfiske også i morgen.

26.10.10                                                                     Det ble ingen stamfisk i håven i kveld, vi kikker i morgen også og snart er det meldt noe nedbør så vi håper det kommer.

25.10.10                                                                        Årets stamfiske er dermed igang, bekkene går med middels vannføring så som vanlig trenger vi litt nedbør. Kveldens fangst ble 4 hannfisk og en hunnfisk, dette også helt vanlig start.                                                   Stamfiske også i morgen tirsdag 26 okt. til vanlig tid, så da er det nye muligheter for fangst.

15.10.10                                                                        Vi begynner stamfisket mandag 25 oktober, og da blir det stamfiske hver dag fra mandag til fredag den uken. Oppmøte blir som vanlig på kapphuset mellom 18.00 og 18.30, og så reiser vi når tankene er fylt og alt er klart.

2-3 og 4 november blir det ikke stamfiske, da er dagene avsatt til skoleelever.

08.10.10                                                                       Da har de nye transportkarene vi har fått skrift på sidene.                                                                           Nå vil ingen være i tvil om hva eller hvem som er ute på tur . Se bilde av transportbassenget her.

26.09.10                                                                         Utsettingen av den andre delen av årets 2-somringer gikk nok en gang som på skinner, alt gikk veldig bra takket være en flott gjeng av medhjelpere.                 Tusen takk til dere alle som var med å hjelpe til, nå har Eikern fått tilbake flere tusen flotte 2-somrige yngel som har de beste forutsetninger til å klare seg bra.                 Noen bilder fra utsettingen kan dere se her.

21.09.10                                                                         De som skal møte med båt under utsettingen av yngel, møter ved Granbakken der Pradammen pleier å ligge    kl 10.30.                                                                       Yngelen kommer som vanlig med biler og transportbasseng fra Dofa,  og etter at all yngelen er satt ut blir det grilling av pølser.

20.09.10                                                                       Først kommende søndag 26 september blir det utsetting av 2-somrig ørretyngel, i år setter vi ut yngelen med utgangspunkt i fra Gunhilrud.                                            Opplegget blir som tidliggere, men vi kommer med eksakte tidspunkter i løpet av de neste dagene.

14.09.10                                                                       Fredningstiden starter om noen timer!                     Alt fiske i Eikern er forbudt i fredningstiden som gjelder fra og med i morgen 15 september, og frem til og med 15 november.                                      I mellomtiden får vi gjøre litt nevenyttig og ta igjen litt forsømt arbeide, men vi får møtes til stamfiske for å se på de store ørretene vi ikke fikk i sommer. :-)

Forøvrig gikk dugnaden i helgen veldig bra og vi fikk plukket opp masse søppel langs Eikerns bredder og i bekker.

09.09.10                                                                        Da minner vi om at de som skal være med på lørdagens dugnad husker på og ta med fotokamera / mobil for å ta noen bilder av det dere plukker opp og litt bilder av dugnaden generelt. Bildene skal brukes til å ha noe fotodokumentasjon i en rapport. Bildene sendes på mail til foreningen eller som mms til  tlf 40286214. 

01.09.10                                                                Lørdag 11 september kl. 09.00 er det klart for dugnad angående opprydning langs Eikern og saasenbekken.   Vi skal ut med båt langs land i Eikern.                               Ta med digitalt kamera eller mobil for å kunne ta bilder av det vi plukker opp.                                                        Oppmøte er ved båtrampa kl 09.00 den 11 sept.             Gi beskjed til Morten Kristoffersen eller på mail om du kan være med eller noe du lurer på angående dugnaden. Fint at flest mulig med båter kan være med. (små lett båter er også veldig greie og ha med da vi kan komme helt inn i sivet/kanten for å hente skrot som ligger i vannkanten eller på bunnen ved land.

29.08.10                                                                       Dermed ble Vestfossen Marken avsluttet i ett forykende regnvær.                                                                         Fiskene vi har hatt på vår stand har blitt veid med personar fra markenskomitten til stede, fiskene ble innveid til en samlet vekt på.  9.235 kg.                     Etter gjennomgang av alle tipsene har vi funnet en vinner som bare var fattige 2 gram unna riktig vekt.   Thea Allum Granbakken hadde tippet 9,237 kg og ble med det årets vinner i tippekonkurransen.                      Eikern Fiskevernforening gratulerer Thea så mye med vinner tipset, samtidig vil vi i Eikern Fiskevernforening få lov til å takke alle sammen som besøkte vår stand under marken og takker samtlige som tippet for den flotte støtten.                                                                    Tusen takk.

22.08.10                                                                       En sommerferie går fort unna, og nå er de fleste av oss begynt på hverdagen igjen.                                 Vestfossen Marken står for tur nå til helgen, Eikern Fiskevernforening er også i år tilstede med stand så da håper vi treffer igjen både nye og kjente fjes som kommer innom for en prat eller tipping på vekten på fiskene vi også kommer til å ha i år.  Vi sees.

Søndag 26 September vil vi ha utsetting av 2-somrig yngel. Vil du være med så ta kontakt med Morten på tlf 48116073, de som møter med båt skal være ved Granbakken ( før Gunhilrud) kl. 11.00

27.07.10                                                                    Ferietiden er over oss for fullt, også her i foreningen.   De neste to ukene vil fangststatestikken henge litt etter men de av dere som får fangst får bruke gjesteboken som flere av dere er veldig flinke til å bruke når dere får fangst.                                                                              Fangst statestikken vil bli oppdatert igjen om to uker, og det samme gjelder mail. Er det viktige beskjeder så ta kontakt direkte med noen i styret, og eventuelle mail vil bli besvart etter to uker fra i dag.                                   Bruk gjesteboken og ha fortsatt en god sommer.  

12.07.10                                                                        Vi er litt i feriemodus nå om dagen og håper alle våre medlemmer nyter sommeren til det fulle.                          Til de medlemmer som er på Eikeren i båt og plukker med dere noe søppel i vannet, ta bilder av det dere plukker opp og send bildene til foreningen på mail da vi skal ha det med i rapporten for oppryddingen vi skal ha på ettersommeren.

Er det noen av dere som kan varmrøyke fisk, ønsker vi veldig gjerne hjelp av deg/dere til å røyke fisk den 24 Juli på Fossesholm, da skal foreningen ha stand der og det ønskes at vi kan røyke fisk i røykeovnen som er på stedet. Har du prøvd å røyke og kan hjelpe til denne dagen ta kontakt med Bjørn-Egil på mobil 40286214.       Håper vi kan få til dette, fortsatt god sommer.

06.06.10                                                                       Etter noen timers innhenting av konsentrasjonsevne som var blitt litt bortkommen etter over ett døgn uten søvn, er den komplette resultatslisten fra konkurransen klar.                                                                             Men først vil vi som arrangør få lov til gratulere alle vinnere, og så ønsker vi å takke alle  påmeldte for deltagelsen i konkurransen, alltid hyggelig med så mange blide ansikter.                                                    Så vil vi igjen rette en stor takk til sponsorer av premier og innehaverene på Thorrud Champing for støtten i forbinnelse denne konkurransen.                                     Så tusen takk til alle sammen, både deltagere, sponsorer og campingen og håper vi kan både sees og snakkes til neste år også.                                  Resultatslista finner dere her.

06.06.10                                                                     Godværet som ble meldt for konkurransedagen må vi vel si slo til, litt kaldt for noen i natt og litt kald vind i går kveld er vel det eneste minus for helgeværet.                 Konkurransen er dermed over for 2010 og disse ble stående igjen helt på toppen av listene.

Junior konkurranse ble vunnet av Tony Egon med hele 5 ørreter på til sammen 4,885 kg, Tony hadde også dagens største ørret i juniorklassen.                                Denne ble målt til 1.680 kg.                                          Det ble påmeldt 38 juniorer.

Senior klassen ble vunnet av Ikke ukjente Team Orvika,  3 ørreter med samlet vekt på 6.120 kg som ble kronet med førsteplass.                                                     Største ørreten var det derimot Lars B. Johansen som sikret seg med en  ørret på  5.450 kg, som også holdt til en annenplass på resultatslista.                                    52 seniorbåter ble påmeldt.

Fullstendig resultatsliste kommer om litt.

03.06.10                                                                        Vi kan nesten bare telle timer igjen til konkurransestart, værgudenen ser ut til å være i godlune til helgen så vi får håpe været blir slik det er meldt om.                       Det skal ikke komme noe nedbør og det skal være lite vind så da er mye gjort.                                                 Så da er det bare og møte opp og delta i kampen om fangst og mange flotte premier fra premierbordet.      Minner om juniorklasse på lørdag.                                    Da ønsker vi dere alle velmøtt og sier SKITT FISKE til alle som skal delta.

30.05.10                                                                        Det blir også i år muligheter for å kjøpe noe fiskeutstyr før fiskekonkurransen starter. Det vil bli et lite utsalg av redskap nede ved påmeldingen lørdags morgen.

24.05.10                                                                        Dermed er det bare to uker igjen til fiskekonkurransen på Eikern.                                                                        Så det er bare og sette av 5-6 juni til fiske og jakt etter storfisk, bare møt opp og delta det er mange flotte premier. Invitasjonen og info leser dere her.

09.05.10                                                                          Kl 09.00  i dag en nydelig søndagsmorgen ble årets yngel som skal til Dofa for foring hentet av Dofas røkter Trond. Bilder til høyre er før og etter transport.       ( bilde bare av litt av fisken )

Det er fortsatt litt yngel igjen i klekkeriet og disse skal vi sette ut i noen utvalgte bekker til fredag, så er det noen av dere unge som har lyst til å være med å sette fisk og har skyss, kan møte opp ved klekkeriet fredag 14 mai kl 19.00.

Minner også om konkurranse møte til tirsdag 11 mai kl 18.30 på kapphuset, her kan du bare møte opp om du skulle ha lyst til å være med å hjelpe til under fiskekonkurranse i Eikern 5-6 juni

06.05.10                                                                        En flott dugnadsgjeng var samlet ved båtrampa i går og gjorde vårpuss på området rundt rampa, og samtidig ble det gjort noen vedlikehold på kjøreveien.                         Det flotte innsatsen til de fremmøtte ble avsluttet med en varm grillpølse eller to.                                        Tusen takk for innsatsen alle sammen.

04.05.10                                                                   Husk på dugnaden i morgen!!                             Oppmøte båtrampa kl. 18.00

21.04.10                                                                   Dermed er våren godt igang og vi har begynt å være mere ute igjen, og med våren kommer nye gjøremål.  Også her hos oss i foreningen, Onsdag 5 mai kl 18.00 tar vi dugnad og vårpuss rund båtrampa m.m.              Dere som har tid og lyst tar med eventuell rake, spade, krafse ol og møter opp ved båtrampa kl. 18.00. 

Arbeidet med fiskekonkurransen er også påbegynt.   Invitasjonen kan dere finne her, og til de av dere som har lyst og som synes det kunne være morro og være med å hjelpe til med konkurransen ta kontakt med oss på mail eller møt opp på Kapphuset 11 mai kl. 18.30 da skal vi ha konkurransemøte.                                              De som skulle ønske å støtte oss med ting til premier men ikke har blitt forspurt oss, ta gjerne kontakte med oss direkte med noen i vårt styre eller pr.mail.                vi er helt avhengige av dere sponsorer til en slik konkurranse.

18.04.10                                                                        Da kan vi bare gratulere Svein-Inge Stangenes med en flott ørret på 4.370 kg.                                                Han tok seg en tur den 16.04 og meitet lands land og det ble belønnet med fisk, grattis Svein-Inge.        

17.04.10                                                                         Da kan vi bare gratulere førstemann som melder inn fisk. Aleksander Abrahamsen var ute i går og kan melde om en sølvblank startfangst på 700 g.                                 Så da er vi gang folkens, og vi satser på at fangstrapportene kommer titt og ofte inn i tiden fremover.

15.04.10                                                                    Hallo igjen her kommer neste israpport, STOR UTVIKLING på isen idag.                                                                    Dagens vindvær har rystet isen med full styrke idag, nå er det faktisk isfritt i Nordenden av Eikern.                        Båtrampen i Sandsbukta er dermed helt fri for is, det er isfritt langt sørover men det  ligger noen tynne isflak midt ute på Eikern ca en kilometer fra sundet.             Har ikke helt oversikt på hvordan isforholdene er i Eidsfoss nå i kveld, mulig det er is der i og med at det har vært nordvestlig vind i dag.                                    Men en ting er ihvertfall sikkert akkurat nå er det mulig å få båt på vannet og fiske i Nordenden,    SKITT FISKE.

14.04.10                                                                     Det begynner å rykke i fiskefeberen om dagen nå som våren har kommet godt i gang her nede i lavlandet.     Isen på Eikern har vært standhaftig i år, det ligger fortsatt is så og si over hele Eikern ennå med noen unntak i enkelte viker og mot land.                             Men det tærer veldig på den om dagen, så vi skal prøve og oppdatere nettsiden med utviklingen på isen i dagene fremover, og de som har nye opplysninger kan jo også legge dette inn på gjesteboka.                         Så gjenstår det bare og se hvem som er første mann ut i år, og kanskje med fisk i båten også. 

15.03.10                                                                      Klekkingen av rognen går nå mot slutten, nå er det bare ca 200 rognkorn igjen som skal klekke.                            Så dermed har det også denne gangen blitt en masse fin yngel av årets rognproduksjon.

08.03.10                                                                       Nå kan også fiskekort for Eikern kjøpes på nett via Inatur, siden kan dere finne her.

06.03.10                                                                       Årsmøte 2010 ble i går kveld avviklet med 26 fremmøtte medlemmer, her ligger protokoll og årsmelding.

Eikern Fiskevernforening legger nå opp ett nytt medlemsregister på data og i disse dager er det blitt sendt ut kontingent / medlemskort, har du ikke mottatt kontinget/medlemskort og du er eller ønsker å være medlem av vår forening så gi oss beskjed på mail med navn og adresse, eller skriv inn navn og adresse på     bli medlem knappen til høyre.

Er du under 16 år og er eller ønsker å være medlem så send inn ditt navn, adresse og fødselsdato på mail eller via bli medlem knappen så får du tilsendt medlemsbevis.

08.02.10                                                                         Årsmøte 2010 vil bli avholdt 5 mars kl. 19.00 .           Sted for årsmøtet er Kapphuset.                               Vanlige årsmøte saker behandles og innkomne forslag til årsmøtet må være styret i hende innen                   Søndag 28 februar.                                       Representanter til styret vil bli forespurt på forhånd.                                                             Velmøtt.   

25.01.10                                                                        Andre halvparten av rognen som er på klekkeriet ble i kveld sjokket og dødrogn tatt ut, 1 liter med dødrogn ble tatt vekk.

Eikern har nå det siste døgnet fryset helt igjen, og det er det en god stund siden sist dette har hendt.

23.01.10                                                                      Mandag kveld 25 januar er det tid for sjokking av den andre halvparten av rogna på klekkeriet.

16.01.10                                                                       Dato for sommerens fiskekonkurranse på Eikern blir  helgen 5-6 juni, så da er det bare å legge denne datoen inn i aktivitetskallenderen for viktige ting folkens.

13.01.10                                                                       Første halvdel av rognen er nå sjokket, 3 medlemmer har nå i kveld vært på klekkeriet og gjort jobben.             Ca en liter med dødrogn ble plukket vekk etter sjokking og skylling.

30.12.09                                                                      Godt nytt år til alle sammen.

17.12.09                                                                          De fleste er vel kanskje inne i en litt hektisk førjulstid, og tiden flyr fort så herved vil Eikern Fiskevernforening ønske alle sine medlemmer og alle andre med å si at:

       Eikern Fiskevernforening ønsker alle sammen     En riktig god og fredlig jul. 

03.12.09                                                                       Filmkvelden for medlemmer ga oss en kveld med mye hygge, først viste Arnt Mollan noen eventyrlige flotte filmsener han har laget.                                                  Vi er overbevist om at det kommer mye flott og spektakulær filming i fra den kanten fremover, veldig bra Arnt.                                                                                  Foreningen var også heldig og fikk en tildeling av midler på kr. 25.000 fra sparebanken øst sin gavekomite. Tusen takk for en flott kveld til filmmaker Arnt Mollan og Jon Sandnes fra Sparebanken Øst.

Styret minner også om muligheten til å støtte foreningen gjennom grasrotandelen i Norsk Tipping.

25.11.09                                                                        Vi minner om medlemskvelden onsdag 2 desember, det vil også være salg av nye wobblere denne kvelden.

16.11.09                                                                    Fredningstiden er over og vi vil ønske alle sammen skittfiske til de som skal prøve seg før vinteren tar tak. Trollingkort ligger til salgs hos Formann og nestformann, henholdsvis Morten Kristoffersen og Lars Rypaas.  Ta kontakt med disse for kjøp av  trollingkort.

Onsdag 2 desember kl. 18.30 på Kapphuset.               Da har vi kveld for medlemmer og da kommer Arnt Mollan og viser oss den komplette filmen om ørreten og døgnflua.

Ny gjestebok som virker er på plass.

Buskerud Sportsfiskesenter Legger ned i Hokksund, stort prisavslag på utstyr. se her

12.11.09                
Storm.no
                                                       
Fredningstiden er snart over og mandag 16 november kan fisket i Eikern begynne igjen, minner om gyldig fiskekort.                                                                         Vi har hatt Trollingkort som en prøveordning over to år, og prøvetiden er nå evaluert ferdig og resultatet blir lagt ut en av dagene.                                                               Og til de som lurer : På bakgrunn av resultatet på evalueringen, og ett meget flott samarbeid med greie og positive grunneiere kan vi nå fortelle:                          Det blir Trollingkort videre for en ny to årsperiode.   

Styret ønsker nok en gang  å berømme grunneierne og takker for ett flott og hyggelig samarbeide.

Det vil ikke bli noen endring av regler og årets sesong blir fra og med 16 november 09, og til og med              15 september 2010.                                                         Kortene blir lagt ut for salg rett over helgen.  ( beskjed på nettsiden kommer )                                                 Ved spørsmål ta kontakt.                                     

08.11.09                                                                         Rogna som ble lagt ut i klekkeriet i går ble sjekket i dag, 86 rognkorn ble plukket ut.                                              Rogna som ble lagt ut forrige helg ser helt utmerket ut så da er det bare og vente og følge med på hvordan rognen utvikler seg. 

07.11.09                                                                          I dag er andre runde med stryking av stamfisk unnagjort og det ble nok med rogn.                                  Tilsammen har vi nå stryket ca 22 liter med rogn, noe som tilsvarer ca 27 liter med svellet rogn.             Dermed er stamfisket 2009 over, og vi må få lov til å si at alle som har stillt opp til denne dugnaden har atter en gang gjort en kjempe jobb.                                      Styret i foreningen sender en stor takk til dere alle sammen som har vært med.

05.11.09                                                                      Torsdagskvelden er over og vi har hatt med oss en flott gruppe med ungdommer ut på stamfiske, 7 hunnfisk ble kveldens resultat.                                                          Hannfisken fikk også i kveld gå fri.                                  Også i kveld var det en kjempeflink ungdomsgruppe       Tusen takk for besøket til dere alle

Stamfiske også fredag kveld med stryking på lørdag.

04.11.09                                                                        Under kveldens stamfiske fikk hannfisken i bekken gå klar da vi allerede har en god del hannfisk, men 6 hunnfisk fikk bli med tilbake til Kapphuset .                      Torsdagen er satt av til en ungdomsgruppe.

03.11.09                                                                      Regnet har kommet som bestilt og det har gjort seg utslag i vann i bekkene.                                                    I går kveld ble det 19 fisker, og kveldens stamfiske resulterte i 24 fisker og av de 14 pene hunnfisker.                                                                    Onsdag er det ny runde med stamfiske.

02.11.09                                                                       Stamfiske i kveld mandag 2 november og i morgen tirsdag, frammøte ved kapphuset til vanlig tid kl 18.00

01.11.09                                                                   Rogna som ble lagt ut i klekkeriet i går har hatt sjekk i dag 24 timer etter utlegging, og det stod utmeket til med rogna.                                                                     Av de rundt 50 000 rognkorn som ble lagt ut var det kun 30 rognkorn som ble plukket ut.

Vi trenger mer rogn men det blir ikke videre stamfiske før det har kommet noe regn.                                              Vi legger ut på nettsiden når vi vurderer og dra ut, kanskje på kort varsel men i alle fall 2-3 timer før vi drar ut. ( vi møtes som vanlig kl 18.00 )

31.10.09                                                                       Første dag av årets stryking av stamfisk er over.          Ca. 10 liter med rogn ble resultatet, så da er vi akkurat halvveis med det vi trenger.  Kjempeflott innsats på gjengen som deltok.

Nå ligger videoinnslaget til Drammens Tidene ute på nett, innslaget kan du finne her.  

29.10.09                                                                       Dermed var kvelden for den andre gruppen av 7-klasseelever over, det ble 3 fisker i kveld.                       Vi i foreningen synes det har vært en fornøyelse å ha med oss så mye flott ungdom under disse to kveldene. Vi takker dere så mye for besøket og håper at noen av dere lærte litt og synes det var litt spennende å få oppleve og ta del i stamfiske.                                         Vi takker også foreldrene som velvillig stilte med biler for transport ut til bekken.

Vanlig stamfiskekveld på fredag, og det blir stryking til lørdag 31 oktober.

27.10.09                                                                          I kveld har vi hatt besøk av første gruppe av årets 7-klassinger, det ble 5 stamfisk på en av bekkene.            Det er alltid like artig å ha med seg så mange flotte ungdommer, og tusen takk for besøket til dere alle sammen.                                                                         Dere var kjempeflinke i kveld,                                   hilsen oss i Eikern Fiskevernforening

Mandagens ordinære stamfiske ga oss 22 nye stamfisk.

26.10.09                                                                     Søndagens stamfiskestart resulterte i 39 flotte fisker.  Det blir stamfiske i kveld mandag 26 oktober, og onsdag og fredag.                                                                        Oppmøte kl. 18.00 ved kapphuset.

19.10.09                                                                    Søndag 25 oktober starter vi høstens stamfiske.            vi møter opp kl 18.00 ved kapphuset.

11.10.09                                                                       En flink gjeng møtte opp til lørdagens dugnad.                Mye rusk og rask ble ryddet vekk og vi takker alle sammen for en flott utført dugnad.

30.09.09                                                                      Stamfisket nærmer seg og elvene må sjekkes for rusk, rask og søppel.                                                               Vi har da satt opp dugnad på bekkene                    Lørdag 10 oktober kl. 13.00,                            oppmøte ved båtrampa i Sandsbukta.                            Ta gjerne med håndsag eller grensaks, og er det noen som har fotokamera tilgjengelig så ta det med og ta noen bilder av det vi gjør.

20.09.09                                                                        Nå har vi hatt noen uker med kjempeflott høstvær men selvfølgelig akkurat i dag da vi skulle sette ut årets       2-somrige yngel kom regnværet, men det skremte ikke medlemmene i Eikern Fiskevernforening.                         Med 2 nye transportkar på plass og ett transportkar i tillegg fra Dofa var det 30 flinke medhjelpere i aksjon for å få satt ut de rundt 24 000 2-somrig ørretene som skulle ut i Eikern, og alt gikk også i år kjempefint.    Tusen takk til dere alle for flott innsats.

16.09.09                                                                      For de som gikk glipp av den flotte filmen om ørreten og døgnflua som ble vist på NRK1 15 september, kan dere klikke dere inn her for å se filmen på nett.tv.               Arnt Mollan har laget filmen, og vi ser ofte kjente fjes fra Eikern Fiskevernforenening.                                     

14.09.09                                                                        UTSETTING AV FISK SØNDAG 20 SEPTEMBER FRA THORRUD CAMPING KL. 11.00.                                   Vi trenger medhjelpere med båt til utsetting, dere må være på plass og ligge klar ved kai kl. 11.00. Andre som også vil ta i ett tak melder i fra.               Vi trenger også en bil og henger til kjøring for å hente fisk på DOFA i Lier.                                             Alle som kan være med melder i fra til              Morten tlf 48116073  eller  Bjørn-Egil tlf 40286214

12.09.09                                                                          De som skal ut med fiskesnøret i Eikern må gjøre det nå, Tirsdag 15 september begynner fredningstiden og da er alt fiske forbudt fram til 15 november.                        Utsettingen av årets 2-somringer nærmer seg raskt, dette vil skje i nærmeste fremtid og sted og tidspunkt blir lagt ut her da tidspunktet er endelig.

Vi minner også sterkt om filmen som Arnt Mollan har laget, den blir som nevnt før vist på NRK1 ut i naturen tirsdag 15 september kl 19.30. Her er det klipp om ørreten i Eikern og vi får vel også se kjente fjes.

30.08.09                                                                       Marken 2009 er nettopp avsluttet og går rett  inn i rekken med flott vær både lørdag og søndag.              Besøket innom vår stand var som vanlig mange hyggelige ansikter som tippet på vekt av fisk, så på ål eller for en hyggelig prat.                                              Vinneren av tipping på fisk ble i år: Terje Koch, han hadde tippet 8.345 kg og var kun 5 gram unna på riktig vekt som ble veid til 8.350 kg.                                         Vi i Eikern Fiskevernforening gratulerer Terje Koch så mye med vinner tipset og ny fiskestang med snelle og fisk til middag.                                                            Foreningen ønsker også å takke alle som har vært innom vår stand og støttet oss, takker også markedskomiteen som valgte å velge forenings stand til årets stand.           Tusen takk til dere alle, sees til neste år.

26.08.09                                                                        Vestfossen Marken 2009 er i startgropen og begynner til helgen, hvis det er noen som gjerne har lyst til å stå en 2-3 timers på foreningens stand så ringer dere Morten på 48116073. Det er flere som står på standen samtidig.

12.08.09                                                                        Da er vel de fleste igang igjen etter ferie, og hverdagen er over oss igjen.                                                           En dato som det er viktig å få med seg er              tirsdag 15 september.                                                    NRK skal vise filmene til Vår kjære venn og filmmaker Arnt Mollan, ørreten og døgnflua, Disse skal vises i ut i naturen denne dagen.                                                      I filmen om ørreten er den klipp i fra filmingen fra Eikern og foreningens arbeide, så dette må vi få med oss så husk tirsdag 15 september setter vi av til tv-kveld.

06.07.09                                                                          Ferietiden er over oss for fullt så derfor ønsker vi alle en god og avkoblende ferie med mange hyggelige stunder med familie og venner.     God sommer til dere alle.

07.06.09                                                                   Dermed er årets fiskekonkurranse over.                        54 seniorbåter og 32 juniorer deltok, og været ble som det var varslet, litt vekslende fra sol til regn .

Resultatslisten kan dere se her.                                  Mer stoff om konkurransen kommer.                           Som arrangør ønsker vi og takke alle for flott deltagelse.      

05.06.09                                                                       Da er det bare noen timer til startskuddet for konkurransen i Eikern folkens.                                         Det ønskes herved  SKITT FISKE til alle deltagere.

31.05.09                                                                    Legger nå ut info om medlemsfordeler som våre medlemmer har ved kjøp av utstyr. sees her.

26.05.09                                                                        Vi sender ut en oppfordring og henstilling til brukere av båtrampa i Sandsbukta, vennligst ikke kjør utenfor grusdekket og ut på jordet.      Styret.                     

18.05.09                                                                        Vi gratulere Espen Vestskogen med en flott ørret på      7 kg. den 13 mai.  (bilde til venstre)

Nå er all yngelen etter vinterens klekking kjørt til Dofa for fòring, masse flott yngel skal nå startfòres i ett år.

Når det gjelder dataene vi har på de merkede fiskene vi har gjenfangst på så har vi hatt plan om å legge dette ut i en god oversikt på vår nettside. Dessverre har dette tatt lengre tid enn ønsket og vi vet dere der ute venter på disse dataene.                                                 Ansvarlig for nettsiden beklager at disse dataene ikke er blitt lagt ut, men skal få lagt ut dette i nær fremtid. 

02.05.09                                                                       Invitasjonen til årets dorgekonkurranse på Eikern  helgen 6-7 juni kan dere finne her.

26.04.09                                                                        Da har området rundt båtrampa fått vårpussen.    Rampa har også fått styrekanter langst etter selve kjøregaten, og i overgangen ytterst er det blitt tatt vekk litt av partiet i midten da flere som har lange hengere har subbet nedi.                                                               Vi takker alle som var med på dugnaden for god innsats.

16.04.09                                                                       Dugnad lørdag 25 april kl 15.00                                       Vi tar våropprydningen rundt båtrampa i Sandsbukta, samt at vi skal gjøre noe annet arbeide også.                Ta med rake og spade hvis du har.                                  Når vi er ferdig blir det litt grilling.                                      Så møt opp i Sandsbukta ved båtrampa kl. 15.00.              

13.04.09                                                                         Da begynner det å skje ting i Eikern igjen, det er fisk på land og i båt igjen etter at isen har måtte gi opp kampen mot mildværet.                                                                Det er satt ut båter på rampen i Sandsbukta, men det ser ut til at litt is fortsatt kan være til hinder da noen ikke har fått satt ut.

08.04.09                                                                       Nå er isen på Eikern i ferd med å slippe taket, siste observasjon er at det nå skal det være isfritt i Sandsbukte og utover det meste av Eikern, litt lite med vann men vannet stiger for hver dag.

Vi begynner nå med å legge brikkene på plass for årets fiskekonkurranse 6-7 juni, vi trenger alltid folk til å stille som medhjelpere så har du mulighet til å være med så bare ta kontakt på mail eller ring Bjørn-Egil eller Morten Kristoffersen.

31.03.09                                                                       Hallo igjen alle sammen.                                                   Vinteren har tatt godt tak i Eikern i år, isen ser ut til å være seig men den må vel gi tapt snart.                         Vi håper det vil bli noe mer aktivitet av nyheter på siden igjen snart.                                                                      Det første vi kan si er at det nå er bekreftet at fiskekonkurransen på Eikern 2009 vil være 6-7 juni.        Invitasjon blir lagt ut senere.                                            Minner fortsatt alle om vår deltagelse i grasrotandelen under Norsk Tipping.

Vi ønsker forøvrig alle en riktig god påske.

Årsmøtet 2009 er er satt til :                                   fredag 6 mars kl. 19.00 på Kapphuset.                        Vanlige årsmøtesaker, og innkomne saker og forslag må være styret i hende innen 1 mars.                                      Representanter som er til valg blir forespurt på forhånd.      Velmøtt.

26.01.09                                                                        Årets rogn står nå for tur for klekking, en er klekket så nå skjer klekkingen i tur og orden.                                     3 av foreningens medlemmer har i kveld vært ute i klekkeriet og gjort en innsats på den sist utlagte rognen, vi har nok noe høyere dødlighet på rognen i år i forhold til i fjor som var et kjempeår med kun 2-3 % dødlighet totalt. Men tross litt større dødlighetsprosent blir det mye fin yngel i år også.                                                           Bildet i fra klekkeriet til høyre viser en av foreningens ungdommer som inspiserere rognen for å se om den er ok. 

16.01.09                                                                        Den savnede huggtabellen for 2009 er nå på plass, til og med mars.                                                                          Resten av tabellen kommer når dataene er klare. 

11.01.09                                                                      Hallo alle sammen, det vil gå noen dager før overgangen til nytt år vil vises på nettsiden.               Ny huggtabbel for 2009 skal på plass og eventuelle fangster skal inn på ny oversikt.                                 Grunner er dataproblemer men det er snart på plass.

Ønsker forøvrig alle skitt fiske for sesongen 2009.

01.01-09                                                                       Ønsker alle sammen ett godt nyttår.  Hilsen styret i Eikern Fiskevernforening 

20.12-08                                                                        Tiden går fort og julefeiringen står allerede for døren.           Styret i Eikern Fiskevernforening ønsker herved alle sine medlemmer og alle andre en fredfull jul med mye god mat og hygge, (og kanskje litt fiske for noen).

En riktig god jul til alle sammen.

15.11-08                                                                       Kun noen timer er igjen av fredningstiden 2008. Kommende natt da datoen vipper over til 16 november er fisket  åpnet i Eikern igjen etter 2 måneder fredningstid. Minner igjen om at vanlig årskort 2008 for fiskekort gjelder fortsatt ut til nyttårsskiftet.                                Trollingkort 2008 er nå utgått, og trollingkort 2009 med gyldighet 16/11-08 - 15/09-09 må anskaffes for å fiske etter utvidede fiskeregler.  (se trollingkort hvis info ønskes)

 Eikern Fiskevernforening ønsker alle sammen skitt fiske.

11.11-08                                                                        Årets stamfiske ble avsluttet i kveld med stryking av de siste fiskene som ble fanget de siste dagene.                   Hunnene som ble strøket var av pen størrelse så vi klarte og passere de 10 siste literene med rogn som vi manglet.  

Styret takker atter en gang for kjempefin innsats på alle som villig stilte opp til dugnad for å gjennomføre årets stamfiske, både i bekken og jobben med stryking.             Tusen takk til alle sammen for dugnads innsatsen.

10.11-08                                                                     Turen på bekkene i kveld var en utfordring mot vannet, fra å ha for lite med vann i bekkene er det plutselig nå nesten for mye vann.                                                                   Vi var bare på jakt etter hunnfisk i kveld, det ble 11 nye hunnfisk av fin størrelse, så i morgen blir det stryking av stamfisken.

09.11-08                                                                       Søndagsmorgen startet med at det var en gjeng som satte i gang med å stryke de få hunnene som var fanget den siste uka, det var kun 4 små som ga rogn og dette ga ikke en liter med rogn engang.                                                   Men så kom regnet, vi fikk samlet et lag for kvelden for å dra på bekkene og her ble det fangst, 17 hanner og 13 flotte hunner så dette lover bra for innspurten av stamfisket.                                                                       Vi skal ut mandag kveld også, til vanlig tid. 

06.11-08                                                                         I kveld har vi hatt besøk av en hyggelig gruppe med unge som kommer i fra Eikerbygdene.                                         Vi i Eikern Fiskevernforening takker alle grupper med unge vi har hatt besøk av under årets stamfiske, for at de hadde lyst til å komme til oss for å være med på stamfiske.           Alle har gjort en kjempe god innsats ute i bekken, takk til dere alle.

Når det gjelder stamfiske forøvrig så lager vi et lag fredag kveld for å ta en runde å kikke.

04.11-08                                                                        Turen på bekkene i går kveld etter stamfisk ga en hunn og en hann.                                                                            Selvfølgelig fortsatt lite med vann så vi dropper stamfiske på onsdag, vi venter til eventuelt fredag, beskjed kommer her på nettet.                                                                Det er meldt regn mot helgen så vi får håpe det slår til.

02.11-08                                                                       Minner om salg av trollingkort 12 november, mer info ligger på linken for trollingkort til venstre.

Vi skal kikke på bekkene i morgen mandag, men regnet uteblir så det blir mest for å skjekke og ta med seg utløpene på bekkene.

31.10-08                                                                         I går kveld hadde vi besøk av den andre gruppen av årets 7-klassinger, dessverre ble det heller ikke denne kvelden stamfisk på bekken og manglende regnvær må vi nok gi skylden for at ikke fisken var på plass.                                Men slik er det med stamfiske noen ganger kan det være mye fisk, og andre ganger må man vente over lengre tid før fisken er på plass, helt avhengig av regnværet.                    Vi i Eikern Fiskevernforening takker alle 7-klasse elever og de voksne som var med for at dere hadde lyst til å besøke oss, for vi i foreningen hadde to trivelige kvelder, samtidig håper vi at dere også hadde en opplevelse litt utenom det vanlige.                                                                      Hilsen oss i Eikern Fiskevernforening.

I kveld fredag hadde vi et lag som var ute og kikket på bekkene og det ble en stamfisk på runden, og vi var innom klekkeriet og der var alt i orden med rognen som ble lagt ut forrige lørdag.                                                                      Ett dødt rognkorn av rundt 42 500 rognkorn siden første døgns plukking er en flott begynnelse.

29.10-08                                                                      Da må nok de aller fleste av oss innse at vinteren snart er over oss for i dag kom vinterens første snøfall, så får vi se om den blir liggende eller ikke.                                            Stamfisket gikk uansett som oppsatt og det ble en tur i bekken med litt vinterstemning, kanskje det blir litt mer vann i bekkene av denne snøen for det trenger vi.             Kun en stamfisk ble fanget, men vi hadde besøk av noen flotte ungdommer fra Asker i kveld som trosset snøværet og kom på besøk.                                                              Takk for hyggelig besøk.

28.10-08                                                                         I kveld har vi i Eikern Fiskevernforening vært så heldig og hatt besøk av årets første gruppe av 7-klassinger til stamfiske kveld, vi var ikke fullt så heldig med fangst i kveld da det er relativt lite med vann i bekkene etter litt lite med nedbør den siste tiden.                                               Men elevene var kjempeflinke selv uten fangst, og alle var blide da de var tilbake fra bekken igjen og det så ut som det smakte med litt å spise og drikke.                                       Takk til dere for en fin kveld.

Den ordinære stamfiske kvelden som var om mandagen ga oss 11 nye stamfisker, neste kveld er i morgen onsdag.     Torsdag er andre gruppe med skoleelever. 

25.10-08                                                                 Strykegjengen har vært i aksjon på morgenen idag og foretatt årets første stryking av stamfisk.                          Da alle hunnfiskene og de hannfiskene det var behov for å stryke hadde det blitt 6,9 liter med usvellet rogn, dette tilsvarer rundt 8.6 liter med svellet rogn.                      Dette vil si at vi er godt i gang mot de 20 litrene vi skal ha med rogn.                                                                           Nye stamfiske kvelder fortsetter til uka, første er på mandag.  

24.10-08                                                                      Det er ikke kommet mye regn i det siste så forutsetningene for mye stamfisk var ikke stor i kveld, men tross lite nedbør så ble det 17 stamfisk i kveld.                  Noen store ble det også, vekten på disse er rundt 7-8 kg, flotte stamfisker.                                                               Lørdagsmorgen  skal første vending av stamfisken strykes.

23.10-08                                                                       Onsdagens stamfiskekveld ble som forventet en rolig kveld med fangst, vannføringen i bekkene var en ørliten tanke mindre enn mandag og da står ikke ørreten i gå for å gå på bekken.                                                                  Men 8 ørreter ble det, og oppmøtet av medhjelpere var supert med mange unge som gjorde en flott innsats.           Fredag er neste tur ut i mørket.

Det er fortsatt noen som ikke har levert inn fangstmeldingen for trollingkortet 2008 og alle skal inn.                                                                            Neste sesongstrollingkort blir lagt ut for salg onsdag 12 november på kapphuset mellom kl 18.00 og 20.00.                                                               Etter denne dato er som før at leder og nestleder i foreningen må kontaktes for å få kjøpt trollingkort.              

20.10-08                                                                         Stamfisket startet i dag med stort oppmøte av innsats lystne medlemmer.                                                       Grunnet litt nedbør natt til mandag og på dagen mandag så startet stamfisket upåklagelig med 46 stamfisk, fordelt på 29 hanner og 17 hunner.                                                    Og det er helt naturlig med mest hanner i starten av stamfisket.                                                                        Neste kveld ut blir på onsdag.

11.10-08                                                                       Stamfisket nærmer seg med stormskritt, og høsten har sjenket oss med ganske normalt vær, vekslende med regn og sol så det ser bra ut for stamfisket med hensyn til vann.                                                                               Vi tar sikte på å starte stamfisket mandag 20 oktober, kl 18.00 på kapphuset.

30.09-08                                                                  Trollingkort !                                                                 Vi minner om at fangstskjema for trollingkort 2008 skal være innsendt til foreningen innen 1 oktober.  De som ikke har levert dette må levere det omgående, alle skal sende inn skjema selv om det ikke har blitt fangst.                                                                                                                     Styret. 

21.09-08                                                                         Årets utsetting av 2-somrig ørret er dermed vel i havn, 8000 nye små Eikernørreter fikk i dag morges komme hjem til Eikern igjen etter ett og et halvt år med fòring på Dofa sitt settefisk anlegg på Sjåstad i Lierdalen.                  Størrelsen på fisken sees på bilde til høyre, flott fisk .   Både transporten med bil fra Lier og til Eikern, og utsettingen gikk greit, og alle som var med og hjelpte til gjorde en fremdragene innsats.                                         Basen for utsettingen i år var Eikernveien Camping.    Eikern Fiskevernforening takker innehaver av Campingen så mye for denne muligheten, dette var flott.                       Foreningen takker også alle som stilte opp i dag, både store og små, dere gjorde nok en kjempejobb og sørget for at også årets utsetting gikk meget bra.                             Stor takk til dere alle.                                                   Da får vi bare lade opp til stamfisket som begynner om en måneds tid, og vi kan love at den tiden går fort .  

15.09-08                                                                      Da skriver vi 15 september og det vil si at fredningstiden i Eikern er begynt, så fra i dag 15 september og fram til og med 15 november er alt fiske i Eikern forbudt.                    Nå er det gytetid på ørreten så det skal den få gjøre i fred og ro + litt hjelp i fra oss i foreningen.                               Til de som har hatt trollingkort minner vi om at fangstskjemaet skal sendes inn til foreningen så fort som mulig, alle må sendes inn selv om fangsten har uteblitt.      Neste sesongs trollingkort vil bli lagt ut for salg på slutten av fredningstiden, info kommer på nettsida.                               

11.09-08                                                                        Tiden er kommet for å sette ut årets 2-somringer.              Søndag 21 september er datoen som er satt for dette, Eikern Camping er utgangspunktet for utsettingen i år.       De som har anledning til å være med og sette ut fisk tar kontakt med Morten på 48116073 eller Bjørn-Egil 40286214.                                                                   Som vanlig må vi ha med noen med båter på vannet også, fint om dere som kan bli med sier i fra slik at vi har oversikt på hvor mange vi er, vi ønsker tilbakemelding helst før torsdag 18/09.

08.09-08                                                                       Fredningstiden i Eikern nærmer seg med stormskritt, så førstkommende helg er siste mulighet for fiske på en stund, for mandag 15 september begynner fredningstiden og dermed fiskeforbud i to måneder fram til 15 november.  

31.08-08                                                                       Vestfossen Marken 2008 er dermed over og vi i Eikern Fiskevernforening har atter en gang hatt en trivelig helg, med mye prat i standen som vi hadde.                      Tipping av vekt på fisk er det også vært i år og nylig er det kåret en vinner.                                                                  Med representanter fra Markenskomiteen har vi foretatt en veiing av fiskene som var utstilt.                                        Den samlede vekten på ørretene var  8300 g.               Den flinke tipper som var nærmest den riktige vekten var kun 10 gram unna så det må sies å være meget bra. 

               Vinneren av tippekonkurransen var:           Emilie Sending som hadde tippet 8290 gram

Eikern Fiskevernforening gratulerer den heldige vinner så mye, og som fikk med seg ørretene, fiskestang og snelle,   T-skjorte og caps i premie.                                               Til slutt vil vi i Eikern Fiskevernforening få lov til å takke alle sammen som besøkte standen vår og får støtten gjennom tippetips, takk til dere alle for hyggelig besøk.

12.08-08                                                                      Eikern Fiskevernforening blir også i år å finne på Vestfossen Marken med egen stand. ( siste helga i august)                                                                            Vi har medlemmer som skal stå på standen, og skulle det være noen av foreningens medlemmer som gjerne ønsker å være med og ta en standvakt på 2-3 timer så ta kontakt med Morten på 48116073,                                        eller Bjørn-Egil på 40286214.                                          Da vil dere få litt mer info om det å være med på standen, vi skal også rigge standen om fredagskvelden om det heller skulle være aktuelt.                                                           Du / dere kan også sende en mail så kontakter vi dere. 

31.07-08                                                                         Med 23-24 grader i vannet i Eikern for tiden så er det vel ikke så rart at ørreten også ligger på latsiden nå, og har heller funnet kaldere vann på dypet.

I mellomtiden så får vi heller se bilder av ørreten, Arnt Mollan som har filmet en del om Eikern Ørreten har et kjempeflott bilde av klekkende ørretyngel ute for salg.         Her får du mer opplysning om bildet.   må sees.

01.07-08                                                                       Nå er det like før fellesferien står for tur, og vi er vel snart inne i feriemodus de fleste av oss.                                      Det skjer ikke så mye i foreningen i løpet av denne tiden, kun kultiveringen for ål når tiden er inne for det.                  Fangststatestikken blir selvfølgelig fortløpende oppgradert, men etter antall innmeldinger nå om dagen så ser det ut til at de fleste lader opp til ferie.

Styret i Eikern Fiskevernforening vil herved ønske alle     En riktig god sommer!!

11.06-08                                                                        Som arrangør av dorgekonkurransen i Eikern som var nå i helgen vil vi fryktleig gjerne sette søkelys på alle våre sponsorer som støtter oss med premier, vi er meget takknemlig for denne støtten uten den hadde det ikke vært noen konkurranse, tusen tusen takk til dere alle.           Takker også innehaverene av Thorrud Camping som velvillig stiller sin campingplass til disposisjon for denne konkurransen, noe som lager en flott ramme på det hele.

Bilder av konkurransen begynner å legges ut nå. vi har vært uheldig å ha noen kameraer med litt kræsj så vi skulle gjerne ha hatt bilder av alle juniorene samlet, er det noen som har det så er det bare og sende bilde på mail inn til nettsiden.                                                                          Forøvrig så tar vi imot flere bilder av konkurransen så skulle det være noen som har bilder som dere vil dele med andre, så er det bare å sende en kopi på mail så legger vi de ut på siden med bilder av konkurransen.                 Siden med bilder av konkurransen finner duher

08.06-08                                                                        Fiskekonkurransen er over for denne gang, og mange har allerede fått tatt igjen ett par velfortjente timer med søvn. Været ble som metrologene hadde meldt, en helg med rundt 30 grader i skyggen og uten en sky på himmelen,     dette satte en kjempe ramme rundt konkurransen, selv om det kanskje ikke var det beste været for fiske etter ørret og at enkelte måtte være flinke med solkrem for ikke å få en ubehagelig natt etterpå.

Men folket smilte og fangster ble det tross ett dårlig utgangstpunkt for ørretbett i finværet,og det hører jo med til enhver konkurranse og ha kløkt nok ( og litt flaks ) til å lure fisk til hugg under de fleste forhold.

Mange møtte tidlig opp om lørdagen og ved endt påmelding var det registrert 63 senior båter, og 31 juniorer til lørdagens fiske.                                                                  Juniorklassen ble vunnet av Marte Andreassen med en ørret på 600 gram, Martin grønvold ble nummer to med en ørret på 500 gram, og tredjeplassen gikk til                  Thomas Kristoffersen for en ørret på 450 gram.

I seniorkonkurransen ble det seier til Team Slugger med en flott ørret på 7,9 kg, som forøverig ble konkurransens største.                                                      Annenplass gikk til Team Orvika med to ørreter, en på 5.0 kg og en på 2.25 kg.                                       Tredjeplassen kapret Tony K. bodin også med to ørreter, en på 4,0 kg og en på 1,0 kg.

Fullstendig resultatsliste kan du se her.

Mer info og litt bilder kommer, og som arrangør vil vi i Eikern Fiskevernforening få lov til å takke så mye til dere alle sammen som var med på denne konkurransen både i hjelpeapparatet og som deltager, det er kjempe artig med så mange kjempetrivelige deltagere, og vi håper det kan friste å komme tilbake neste konkurranse også.              En stor takk til dere alle.     

Noen treffes allerede til neste helg da det arrangeres to nye konkurranser :

1. Gjeddefiskekonkurranse i Gulsvik,    Info

2. NM i trolling på mjøsa  

Vi i Eikern Fiskevernforening ønsker alle skitt fiske til de av dere som skal delta, og med dette sier vi bare takk for denne gang på Eikern, og håper vi sees til neste gang.

05.06-08                                                                       Vi kan vel si at nedtellingen til konkurransen på Eikern til helgen har begynt, og skulle værprognosene slå til så ser det ut til at nesten like viktig som fiskeutstyr og en båt som flyter, så vil nok behovet for solkrem være det neste på lista.  :-)                                                                         Vi minner forøvrig om påmeldingen på Thorrud Camping nede ved stranda lørdag 7 juni mellom kl. 09.00 og 11.00.                                                                            Skippermøtet er kl. 11.00, ved siden av påmelding, og der er det møteplikt for alle båtførere.                                        Da gjenstår det bare å si velmøtt og skitt fiske til dere alle.

01.06-08                                                                         Da har jammen kalenderen hoppet til juni og da er det kun bare en uke igjen til årets konkurranse på Eikern.            Så da er det bare og ta en siste sjekk på fiskeutstyret så alt er klart til lørdagen.

21.05-08                                                                        Da er årets yngel kjørt til Dofa for foring, i går ble ca 56 000 yngel  kjørt ut.                                                                   Nå er det igjen bare ca 5000 yngel igjen i klekkeriet.

13.05-08                                                                         I går 12 mai ble det satt ut ca. 12 800 en somrig yngel rundt på de beste bekkene til Eikern. 5-6 medlemmer var med på denne jobben.

10.05-08                                                                        Nå er det blitt nesten sommer og vi skal sett ut den første av årets yngel. Det skal settes ut en del førstkommende mandag 12 mai.                                                                 De som har lyst og mulighet til å være med kan møte opp ved klekkeriet kl. 20.00.

06.05.08                                                                         Nå i kveld kl. 18.00 har rampa i Sandsbukta offisielt blitt åpnet, noen småting står igjen på området men rampen er klar til bruk.      bilder av åpningen kan du se her. 

All rognen vi har på klekkeriet er nå klekket, det er nå      77 700  små ørret yngel som snart er klare for føring.                                    

02.05.08                                                                          I går kveld stilte det opp 11-12 stk på dugnaden vi hadde på båtrampa, disse er vant til å være ute i all slags vær så litt regn i lufta skremte ikke denne gjengen.                       De fikk gjort mye i går også, så nå er det klart til offisiell åpning av rampa tirsdag 6 mai kl. 18.00.                     Vi takker dugnadsgjengen i går for et godt utført arbeid.

26.04.08                                                                          I dag er det foretatt enda en kontroll av båter som fisker på Eikern.                                                                            Alt var i orden, og kontrollen gikk fort og greit for seg på en litt utradisjonell måte.                                                       De som var ute og fisket lurte kanskje litt på ett helikopter som sveipet over hodene deres, men ut av vinduet på helikopteret hang vår formann og telte stenger og kikket etter oblater, så man skal aldri være sikker på når kontrollene kan kommer.  :-)

24.04.08                                                                          Nå går det raskt imot at den nye rampa offentlig kan settes i gang til bruk, litt igjenstår og noe av det prøver vi å få gjort på en god dugnadsdag 1 mai kl. 17.00.                   Det er lagt ut noen nye bilder etter at overgangen er støpt.

Tilstanden i klekkeriet er fortsatt meget bra, nå er det bare den siste lagt ut rognen som ikke er klekket ferdig.              Kun 2000 døde av 80 000 rognkorn er situasjonen pr. dags dato. dvs. 2,5 % dødlighet, eller med andre ord              97,5 % overlevnings prosent.

17.04.08                                                                        Dugnaden er over og mye er blitt gjort, over 16 stk var med så arbeidet gikk unna, og med en dyktig kranfører på plass gikk utleggingen av elementer som en drøm.  Foreningen retter en kjempe takk til de som hadde tid til å stille opp i kveld, kjempeflott!                                              Nye bilder er lagt inn på siden om rampa, sees her.

13.04.08                                                                        Den nye båtrampen har som bekjent begynt å ta form og torsdag skal topp elementene heises på plass, vi arrangere da en dugnad den dagen, vi trenger litt hjelp da.             Det er bare og stille opp og ta med trillebor og spade/krafse. Kjekt om du sier i fra enten på mail til oss eller på gjesteboka om du kommer, så sett av torsdagskvelden.      Dugnad båtrampa :  Torsdag 17 april fra kl. 16.30

08.04.08                                                                         Da har det kommet inn fine bilder av fangster i det siste,     takk til dere for både innmeldinger og bilder, kjempetopp.     Det er forøvrig kommet en liten oppdatering på bilder vedrørende rampa, bilder av rampa her, av fangst her

06.04.08                                                                        Ny storørret tatt i går, Terje Baastad kunne notere seg en flott fisk på 6460 g. og 82 cm lang.    Vi gratulerer.

03.04.08                                                                          Tirsdag 1 april hadde Morten med seg en liten gruppe med 7-klasse elever med seg ut i klekkeriet og viste og forklarte de litt om rogna og yngelen som er der ute nå. 

Topp elementene som skal ligge på den nye båtrampa kommer til sandsbukta en av de første dagene.                  Disse skal heises på plass med kran og i den forbindelse så blir det en dugnadskveld/dag om cirka to uker.                    Vi kommer tilbake til dag og tidspunkt så rask det er avklart når elementene heises på plass.                                         Dette blir kunngjort her på nettsida, så følg med.                

28.03.08                                                                          Ny oppdatering på bilder av arbeidet med båtrampa her.

25.03.08                                                                          Vi håper alle har kommet helskinnet igjennom påsken uten armer eller ben i gips.                                                         Vinteren har tydelig vist seg fram igjen i vårt distrikt, og mener vel med det at den ikke er helt ferdig for denne gang.                                                                                Men skremmer den oss, å neida, vi vet våren snart er her, for det tikker inn noen fangstmeldinger, og ute i klekkeriet er rogna vi la ut først i høst så og si ferdig klekket. Tilstanden er fortsatt meget bra, ca. 1,5 % dødelighet på rogna til nå.

                                                 18.03.08                                                                       Invitasjonen til sommerens dorgekonkurranse på Eikern  7-8 juni ligger nå ute og kan leses her.

16.03.08                                                                          Protokollen fra årsmøtet som var fredag 7 mars er nå underskrevet, den kan leses her, årsmelding leses her.   

14.03.08                                                                          Oppdaterte bilder av arbeidet med båtrampa kommer her.

11.03.08                                                                          så har det videre arbeidet med båtrampa begynt igjen, i går begynte grunnarbeidet med maskin. 

05.03.08                                                                          Arnt Mollan som fortiden driver og lager film om ørret har tatt ut noen flotte stillbilder fra filmen, dette må sees, klikk dere inn her.

04.03.08                                                                    Årsmøtet nærmer seg med stormskritt.                             Fredag 7 mars kl. 19.00 på kapphuset, årsmøte papirer blir utlevert på årsmøte.                                                            Velmøtt.

24.02.08:                                                                         Nå har klekkingen akkurat begynt på årets rogn i klekkeriet.                                                                         Som vi har nevnt tidliggere så går det meget bra med rognen i år, under 1% dødlighet til nå.

16.02.08:                                                                      Kl 10.15  Da er fiskemessen igang.

13.02.08:                                                                        Torsdag 28 februar kl. 19.00 på Kapphuset.                 Skal det være møte i fiskekonkurransekomiteen, skulle du ha lyst til å være med å stelle i stand til fiskekonkurranse så er det bare å ta kontakt med oss via mailen, eller møt opp på torsdagen 28 februar .                                          Det er alltid artig med nye ansikter eller flere hender.

11.02.08:                                                                     Her kommer en viktig endring:                                    Fiskekonkurransen vi har satt opp til 14-15 juni blir flyttet en uke frem til helgen før.                                                  Ny dato for konkurranse blir da 7-8 juni 2008.

05.02.08:                                                                       Lørdag 16 februar skal det være fiskemesse i Vestfossen Flerbrukshall fra kl. 10.00 - 17.30.                                     Det er Stjørdal og Buskerud sportsfiskesenter as som arrangerer messen.                                                            Her skal det bli noe for alle og en hver å se på.                     Vi i Eikern Fiskevernforening skal ha en egen stand under denne messen.                                                                  Fullstendig programoversikt og mer info kan dere lese her.  Velkommen innom en tur. 

31.01.08:                                                                        Andre runde med pelling av dødrogn er unnagjort idag.       7 nye liter med rogn er rensket.                                       Da det ikke var mye dødrogn, og eller ikke noe humus i vannet har vi kun pellet dødrogna med hevertslange.           Av 35 000 rognkorn var det bare 400 døde rognkorn.           De siste 2.75 literne som er igjen av rogn som ikke er skyllet skal ligge en uke til.                                              Bilder av rogna kan dere se til høyre. 

24.01.08:                                                                       Ørret på 6. 070 kg tatt i Eikern i dag.

23.01.08:                                                                         En del av de som er ute og fisker liker gjerne å følge litt med på månefaser som selvfølgelig ofte har like mye med bettet på fisken som med hva vær og vind gjør.                  I den forbindelse så har vi nå lagt ut en huggtabell for 2008.                                                                                 De tre første månedene er ferdige angående huggtider, resten kommer etterhvert. Huggtabell sees i rubrikk til høyre med rød skrift, eller her.

16.01.08:                                                                         Første runde med skylling av rognen er unnagjort idag.        De første 6,25 literne med rogn ble renset opp i dag og da hadde de ligget i 10 uker, de har nå blitt øyerogn.                Resultat ser foreløpig meget bra ut, med bare 120 døde rognkorn av 31 250 stk i løpet av de 10 første ukene gir en dødelighets på 0,38 % som må sies å være bra da det er under 1%.      

15.01.08:                                                                       Årsmøte 2008 vil bli avholdt 7 mars kl. 19.00 .           Sted for årsmøtet er Kapphuset.                               Vanlige årsmøte saker behandles og innkomne forslag til årsmøtet må være styret i hende innen                 mandag 3 mars.                                                               Representanter til styret vil bli forespurt på forhånd.            Velmøtt.                                      

11.01.08:                                                                         Så er vi igang med nytt år og nye fiskemuligheter, og noen har allerede begynt.                                                          Enkelte av de som har vært ute og prøvd fiskelykken har ikke hatt uttelling ennå, men en har vært ute i Eikern i dag og fått fangst, og har meldt inn, så dermed blir Tom Ole den første som får æren av å begynne fangstlisten for 2008

Vi får også samtidig oppfordre alle som får fangst om å rapportere dette inn til denne siden slik at dere kan følge med på hva som blir tatt av fangster.                                 Vi vet det blir tatt en god del mer fisk enn det som blir meldt inn, men vi vet også at flere av dere er flinke til å minne hverandre på om å melde inn og det er kjempebra. Det er i alles interesse at det kommer inn fangstmeldinger. Og skulle det være noen som gjerne vil melde inn men vil ikke ha sitt navn på fangslista så merk bare melding eller mail med NN så går det bra.

-----------------------------------------------------------------------

                                               

                                            ARKIV.

Div. info

   <img src=http://www.home.no/medlem/counter/counter.cgi?user=blankaal&font=6&transparent=Y>                                 

 

 

Innmeldt fangst

  

 

 

 

 

Fotogalleri

  

 

 

 

 

      

 

        

Innmelding av fangst.

Fiskeslag 

Kultivering

Thorrud Camping

Martin Brekke

VIKTIG

  Henry Brekke

 

Presseomtale

Båtrampe

Vannføring
Trollingkort

Huggtabell

Liker du hva vår forening gjør av arbeide, la gjerne Eikern Fiskevernforening være din grasrotmottager.         Les mer her.  

Medlemsfordeler 10 % rabatt
 Yr.no 

Bli Medlem

Fishing in the dark